פשטידת כרובית, ברוקולי וטורטיות
פשטידת כרובית וברוקולי עם טורטיות היא מנה קלה וטעימה שמתאימה לארוחת צהריים או ערב חגיגית. מדובר בפשטידה מבוססת על לקט ירקות של סנפרוסט המוסיפים צבע ופריכות, ומילוי שמנת וגבינות שמעניק לה טעם עשיר ומרקם נעים. השימוש בטורטיות כבסיס מאפשר להוסיף שכבת קראנץ' ויכולת לשלב את כל המרכיבים בצורה מושלמת. האפייה בתנור יוצרת פשטידה יציבה עם טעמים מלאים שמרשימים את כל הסועדים.

המרכיבים ל 8-9 מנות:
- 1 לקט לפשטידה ברוקולי וכרובית סנפרוסט
- 3 טורטיות גדולות בקוטר 30 ס״מ (או 6 טורטיות בינוניות)
- 3 ביצים
- 250 גרם קוטג׳ של תנובה
- 250 מ״ל שמנת לבישול של השף הלבן
- 100 גרם פרמזן פתיתים של השף הלבן
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ⅓ כפית קינמון (לא חובה אבל ממש מוסיף)
- ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק (אני קצצתי במיני מעבד מזון)
- 100 גרם גבינת עזים פרומעז קרה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הלקט של סנפרוסט במסננת, שוטפים מתחת לזרם מים כדי שיפשיר טיפה ומסננים היטב בזמן שמכינים את שאר החומרים.
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24.
-
03.
מגלגלים 2 טורטיות ובעזרת סכין חותכים לרצועות דקות.
-
04.
טורפים בקערה ביצים, קוטג׳ תנובה, שמנת, פרמזן ותבלינים.
-
05.
מוסיפים את רצועות הטורטייה ומערבבים היטב.
-
06.
מוסיפים את הירקות והפטרוזיליה ומערבבים היטב, הכי נוח עם הידיים.
-
07.
מרפדים את התבנית המשומנת בטורטייה השלישית כמו קלתית.
-
08.
מעבירים את המילוי לתבנית ומיישרים.
-
09.
חותכים את הגבינת עזים לעיגולים בעובי חצי ס״מ ומניחים על הפשטידה.
-
10.
אופים 45-60 דקות או עד שהמילוי יציב והפשטידה משחימה.
טיימר מופעל