שטרודל קרם שקדים ותפוחים מקורמלים בבצק עלים | השף הלבן

שטרודל קרם שקדים ותפוחים מקורמלים בבצק עלים

שילוב נדיר את טעמים ומרקמים והכי חשוב! קל לכנה ומתאים לכל המשפחה

מאת: אדווה רויז
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שטרודל קרם שקדים ותפוחים מקורמלים בבצק עלים
צילום: אדווה רויז

המרכיבים ל10 מנות:

מצרכים:
  • בצק עלים חמאה של מעדנות
קרם שקדים:
  • 100 ג׳ חמאה רכה
  • 150 ג׳ שקדים טחונים/קמח שקדים
  • 100 ג׳ אבקת סוכר
  • כפית משחת וניל
  • ביצה 1
תפוחים:
  • 2 תפוח מסוג סמיט קלוף וחתוך לקוביות
  • 30 ג׳ חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית קינמון
  • לציפוי- שקדים פרוסים וגפרורים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הבצק לילה במקרר

  • 02.

    מכינים קרם שקדים- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת חלקה

  • 03.

    מכינים מלית תפוחים- במחבת מביאים לרתיחה את כל המרכיבים למשך 7 דק׳, עוצרים בישול כשהתפוח עוד מעט קשה

  • 04.

    מרכיבים ואופים- פותחים את הבצק ומסמנים חלוקה של 3 חלקים לאורך, בעזרת גלגלת פיצה עושים פסים בחלק הימני והשמאלי והאמצע נשאר שלם (אני מעבירה את הגלגלת פיצה ככה שאני חותכת את ימין, מדלגת על האמצע וממשיכה לשמאל)

  • 05.

    במרכז הבצק מניחים 2/3 מכמות הקרם שקדים

  • 06.

    מעל מוזגים את התערובת שקדים

  • 07.

    סוגרים את הבצק שתי וערב, כל פעם חתיכה 1 באה למרכז פעם מימין ופעם משמאל

  • 08.

    מברישים בביצה, את ה-1/3 קרם שקדים הנותר מורחים מעל הביצה ומעל מפזרים שקדים פרוסים וגפרורים

  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש לטורבו, 190 מעלות בערך 30 דק׳

הכנת? כאן מדרגים
(0)