שטרודל קרם שקדים ותפוחים מקורמלים בבצק עלים
שילוב נדיר את טעמים ומרקמים והכי חשוב! קל לכנה ומתאים לכל המשפחה
המרכיבים ל10 מנות:
- בצק עלים חמאה של מעדנות
- 100 ג׳ חמאה רכה
- 150 ג׳ שקדים טחונים/קמח שקדים
- 100 ג׳ אבקת סוכר
- כפית משחת וניל
- ביצה 1
- 2 תפוח מסוג סמיט קלוף וחתוך לקוביות
- 30 ג׳ חמאה
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כפית קינמון
- לציפוי- שקדים פרוסים וגפרורים
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הבצק לילה במקרר
-
02.
מכינים קרם שקדים- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת חלקה
-
03.
מכינים מלית תפוחים- במחבת מביאים לרתיחה את כל המרכיבים למשך 7 דק׳, עוצרים בישול כשהתפוח עוד מעט קשה
-
04.
מרכיבים ואופים- פותחים את הבצק ומסמנים חלוקה של 3 חלקים לאורך, בעזרת גלגלת פיצה עושים פסים בחלק הימני והשמאלי והאמצע נשאר שלם (אני מעבירה את הגלגלת פיצה ככה שאני חותכת את ימין, מדלגת על האמצע וממשיכה לשמאל)
-
05.
במרכז הבצק מניחים 2/3 מכמות הקרם שקדים
-
06.
מעל מוזגים את התערובת שקדים
-
07.
סוגרים את הבצק שתי וערב, כל פעם חתיכה 1 באה למרכז פעם מימין ופעם משמאל
-
08.
מברישים בביצה, את ה-1/3 קרם שקדים הנותר מורחים מעל הביצה ומעל מפזרים שקדים פרוסים וגפרורים
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש לטורבו, 190 מעלות בערך 30 דק׳