סופגניות בציפוי קרם מסקרפונה, שערות קדאיף ודבש | השף הלבן

מתכון סופגניות בציפוי קרם מסקרפונה, שערות קדאיף זהובות ודבש

איך מכינים סופגניות? זה לא כל כך מסובך! יש לנו מתכון מעולה לסופגניות ביתיות עם ציפוי של קרם מסקרפונה או גבינת שמנת, שערות קדאיף זהובות ודבש. מעולה לחנוכה

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות בציפוי קרם מסקרפונה
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל15 יחידות:

לסופגניות:
  • 2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
  • 1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
  • 4 כפות (50 גרם) סוכר לבן
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (180 גרם) חלב או מים
  • 2 ביצים L
  • שמן עמוק – לטיגון הסופגניות
לקרם:
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 3/4 מיכל (180 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 5 כפות אבקת סוכר
לקדאיף:
  • 100 גרם שערות קדאיף
  • 30 גרם חמאה
  • 1/3 כוס אבקת סוכר
  • 1/3 כוס דבש – לזילוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים על מהירות איטית במשך 10 דקות או עד שהבצק רך, חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40-50 גרם (או בכל גודל אחר שרוצים רק חשוב שכולן תהיינה באותו משקל).

  • 03.

    חותכים ריבועים מנייר אפייה, בגודל כפול מכדור הבצק, ומתיזים מעל כל ריבוע נייר מעט שמן כדי שהבצק לא ידבק לנייר. כמה ריבועים? כמספר חתיכות הבצק שחתכתם.

  • 04.

    יוצרים מכל בצק כדור עגול עם חלק עליון חלק ומניחים מעל כל ריבוע עיגול בצק.

  • 05.

    מכסים את כל עיגולי הבצק ומתפיחים עד הכפלת הנפח – בערך 40-50 דקות תלוי במזג האויר.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 06.

    מחממים שמן בגובה 10 ס"מ לפחות בסיר בינוני. חשוב שהאש תהיה בינונית ולא גבוהה.

  • 07.

    מרימים בזהירות ריבוע נייר אפייה עם כדור בצק ומניחים את הבצק בתוך השמן. מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם כל הסופגניות.

  • 08.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 09.

    לקדאיף: בקערה בינונית מערבבים את אטריות הקדאיף ביחד עם חמאה ואבקת סוכר.

  • 10.

    מניחים את האטריות בשכבה אחידה על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים עד שהן מזהיבות. זה קורה די מהר, בערך 15 דקות, אז אל תתרחקו מהתנור. מוציאים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 11.

    לציפוי: מקציפים את כל המצרכים עד שנוצר קרם יציב וחלק. מניחים בצד.

  • 12.

    מרכיבים את הסופגניות: מניחים את הסופגנית, אחרי שהן התקררו, על מגש חגיגי ומצפים כל אחת עם קרם הגבינה בעזרת כף. אפשר גם למלא את הסופגניות בקרם בעזרת צנתר ושקית זילוף.

  • 13.

    מפזרים מעל שערות קדאיף, מזלפים דבש ומגישים.

הידעת?

הערות ושדרוגים:

- שערות הקדאיף נשמרות פריכות במשך 3 ימים ויותר כל עוד תשמרו אותן בקופסה סגורה על השיש.

- במקום קדאיף ודבש אפשר לפזר מעל קרם הגבינה גרידת לימון.

- למי שרוצה, ניתן למלא את הסופגניות בכל מילוי שאוהבים. חשוב לעשות זאת לפני שמצפים למעלה בקרם.

- חשוב לצפות את הסופגניות כשהן כבר לא חמות אחרת הציפוי ינזל.

הכנת? כאן מדרגים
(10)