סלט ברוקולי צלוי בחמאה וגבינת פטה
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
לברוקולי צלוי:
- 1 חבילת ברוקולי מוקפא סנפרוסט
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- 2 כפות סילאן
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אבקת שום
חומרים לסלט:
- 1 ראש חסה קטן שטוף וקרוע לפיסות
- 2 חופני עלי בייבי
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות
- 1 מלפפון פרוס לפרוסות
- נבטי אלפלפא - לבחירה
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן
- 1/4 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- 2 שיני שום
- 1/2 1 כפות רוטב סויה
- 1 כפית גדושה חרדל
- מלח, פלפל
להגשה:
- 150 גרם גבינת פטה עיזים 16% פיראוס, מפוררת
- 100 גרם קשיו קלוי במלח
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הברוקולי: מפזרים את פרחי הברוקולי המופשרים בתבנית אפייה.
-
02.
מערבבים בקערית חמאה מומסת עם מלח, פלפל ואבקת שום ומברישים את הפרחים בתערובת, מזלפים מעל סילאן.
-
03.
אופים בתנור מחומם בחום של 200 מעלות עד השחמה קלה.
-
04.
מכינים את הסלט: שמים בקערה חסה ועלי בייבי.
-
05.
מפזרים מעל עגבנית שרי, מלפפון ובצל סגול ומניחים חופן נבטים. מפזרים את פרחי הברוקולי על הסלט.
-
06.
מכינים את הרוטב: שמים בכלי את כל החומרים וטוחנים לרוטב חלק בעזרת מוט ריסוק.
-
07.
לפני ההגשה יוצקים מהרוטב על הסלט, זורים גבינת פטה וקשיו ומגישים.
הידעת?
טיפ:
הרוטב נשמר במקרר לזמן ארוך ולכן מומלץ להכפיל כמויות ולזלף על כל סלט ירקות/עלים.
הכנת? כאן מדרגים