מאפה גבינה ונקטרינות מקורמלות | השף הלבן

מאפה גבינה ונקטרינות מקורמלות

מאת: אושרית אברגיל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה ונקטרינות מקורמלות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6 מנות:

לבצק:
  • 450 גרם בצק פריך מתוק מעדנות
לנקטרינות:
  • 3 נקטרינות צהובות/כתומות
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות סוכר חום
למלית גבינות:
  • 150 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 50 גרם גבינת כנען תנובה
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות פודינג וניל
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה:

  • 01.

    קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 02.

    חוצים את הנקטרינות ל-2 ופורסים לפרוסות דקות. מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את הנקטרינות והסוכר החום ומטגנים כ-2 דקות. מערבבים בעדינות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד ללא גושים. מברישים את הבצק בסירופ מהמחבת בו טיגנו את הנקטרינות, מניחים גבינה במרכז, מיישרים ומשאירים כ-2 ס״מ בשוליים. מניחים את הנקטרינות מעל הגבינה בצורת מניפה. מקפלים את שולי הבצק פנימה.

  • 04.

    מברישים את השוליים של המאפה בסירופ הנקטרינות ומפזרים מעל סוכר חום.

  • 05.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לכ-25 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מצננים ובוזקים אבקת סוכר. פורסים למשולשים ומגישים.

הידעת?

טיפ:

מרכיבים את המאפה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה. מפשירים חצי שעה לפני ההגשה, מכניסים לתנור ומגישים חם וכך יש מאפה זמין לאורחים שמפתיעים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)