קיש גבינות עגבניות מיובשות וזעתר
קיש גבינות ועגבניות מהיר עם הפתעה בקלתית שהופכת כל ביס לחגיגה
חלבי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1 גליל פרומעז COLLECTION תנובה
- 1 בצק פריך מלוח מעדנות
- 1 שקית לקט בצלים סנפרוסט
- 2 כפות שמן זית
- 1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות אוליביה
- 150 גרם פתיתי טריו מיקס שלוש גבינות השף הלבן
- 4 כפות עלי זעתר/ אורגנו
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית זעתר – התבלין
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- קורט אגוז מוסקט
- ¼ כוס עגבניות מיובשות קצוצות
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת מטגנים שמן זית ולקט בצלים כחמש דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים מלח ופלפל. מסירים מהאש ומצננים מעט.
-
02.
בקערה גדולה טורפים ביצים עם אגוז מוסקט, קמח, מלח, זעתר, עגבניות מיובשות קצוצות, הבצל המטוגן, עלי אורגנו ושמנת לבישול.
-
03.
מוסיפים פתיתי טריו ומערבבים היטב.
-
04.
מניחים בתבנית קיש בקוטר 26 את הבצק הפריך ומצמידים את הבצק לדפנות התבנית, מחוררים מעט בעזרת מזלג ומורחים ממרח עגבניות מיובשות בתחתית.
-
05.
יוצקים את בלילת הקיש על הבצק ומסדרים מעל פרוסות פרומעז.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־40 דקות – עד הזהבה. מצננים מעט לפני שפורסים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים