קיש גבינות עגבניות מיובשות וזעתר | השף הלבן

קיש גבינות עגבניות מיובשות וזעתר

קיש גבינות ועגבניות מהיר עם הפתעה בקלתית שהופכת כל ביס לחגיגה

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש גבינות עגבניות מיובשות וזעתר
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10 מנות:

לרכישה >>
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 1 גליל פרומעז COLLECTION תנובה
  • 1 בצק פריך מלוח מעדנות
  • 1 שקית לקט בצלים סנפרוסט
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות אוליביה
  • 150 גרם פתיתי טריו מיקס שלוש גבינות השף הלבן
  • 4 כפות עלי זעתר/ אורגנו
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית זעתר – התבלין
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • קורט אגוז מוסקט
  • ¼ כוס עגבניות מיובשות קצוצות

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת מטגנים שמן זית ולקט בצלים כחמש דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים מלח ופלפל. מסירים מהאש ומצננים מעט.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים ביצים עם אגוז מוסקט, קמח, מלח, זעתר, עגבניות מיובשות קצוצות, הבצל המטוגן, עלי אורגנו ושמנת לבישול.

  • 03.

    מוסיפים פתיתי טריו ומערבבים היטב.

  • 04.

    מניחים בתבנית קיש בקוטר 26 את הבצק הפריך ומצמידים את הבצק לדפנות התבנית, מחוררים מעט בעזרת מזלג ומורחים ממרח עגבניות מיובשות בתחתית.

  • 05.

    יוצקים את בלילת הקיש על הבצק ומסדרים מעל פרוסות פרומעז.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־40 דקות – עד הזהבה. מצננים מעט לפני שפורסים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)