בולגרית אפויה בתנור עם גבינת בולגרית 24% של פיראוס | השף הלבן

בולגרית אפויה בתנור עם גבינת בולגרית 24% של פיראוס

קוביית בולגרית עם קונפי שום, דבש, טימין, שמן זית ועגבניות

מאת: איתי אריכא
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בולגרית אפויה בתנור עם גבינת בולגרית 24% של פיראוס
צילום: איתי אריכא עיצוב: איתי אריכא

המרכיבים לתבנית אחת:

  • בולגרית 24% של פיראוס
  • 400 גרם עגבניות שרי
  • ראש שום
  • רבע כפית מלח גס
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 ענפי טימין
  • 1/3 שמן זית
  • כף דבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    לוקחים קוביית בולגרית של פיראוס 24 אחוז שומן ומניחים בתבנית מתאימה לאפייה בתנור

  • 02.

    מפזרים מסביב לקוביית הבולגרית 400 גרם עגבניות

  • 03.

    לוקחים ראש שום שלם וחותכים את 2 ס״מ העליון של הראש שום על מנת לחשוף את השיני שום ומניחים בתבנית.

  • 04.

    מפזרים מלח פלפל ויוצקים את שמן הזית על כל המגש

  • 05.

    מזלפים כף דבש על הגבינה והעגבניות

  • 06.

    מכניסים לתנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דק'

  • 07.

    מוציאים לשולחן בזהירות ומנגבים עם חלה את הרוטב, חותכים פרוסת בולגרית של פיראוס ובתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)