בולגרית אפויה בתנור עם גבינת בולגרית 24% של פיראוס
קוביית בולגרית עם קונפי שום, דבש, טימין, שמן זית ועגבניות
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: איתי אריכא
עיצוב: איתי אריכא
המרכיבים לתבנית אחת:
- בולגרית 24% של פיראוס
- 400 גרם עגבניות שרי
- ראש שום
- רבע כפית מלח גס
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- 3 ענפי טימין
- 1/3 שמן זית
- כף דבש
הוראות הכנה:
-
01.
לוקחים קוביית בולגרית של פיראוס 24 אחוז שומן ומניחים בתבנית מתאימה לאפייה בתנור
-
02.
מפזרים מסביב לקוביית הבולגרית 400 גרם עגבניות
-
03.
לוקחים ראש שום שלם וחותכים את 2 ס״מ העליון של הראש שום על מנת לחשוף את השיני שום ומניחים בתבנית.
-
04.
מפזרים מלח פלפל ויוצקים את שמן הזית על כל המגש
-
05.
מזלפים כף דבש על הגבינה והעגבניות
-
06.
מכניסים לתנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דק'
-
07.
מוציאים לשולחן בזהירות ומנגבים עם חלה את הרוטב, חותכים פרוסת בולגרית של פיראוס ובתאבון!
הכנת? כאן מדרגים