פלאפל ברוקולי וגבינות על סלט חסה וגבינות
כדורי הפתעה שמשדרגים את טעם הפלאפל המוכר
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6-8 מנות:
פלאפל הברוקולי:
- 1 שקית ברוקולי סנפרוסט
- 1 פלח גבינת קשקבל גלעד COLLECTION תנובה
- 1 גבינת חמד פיראוס 16%
- ½1 כוסות קמח חומוס
- 1 צרור כוסברה
- 1 בצל קטן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום
- שמן קנולה לטיגון
סלט:
- 1 חבילה חסה לאליק
- 1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
- ½ חבילת עגבניות שרי פרוסות
- 1 פלח גבינת ברי COLLECTION
- 1 פלח קממבר COLLECTION
רוטב ויניגרט:
- כוס שמן זית
- כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות דבש
- 1 כף חרדל
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים את הברוקולי עם הבצל, הכוסברה, השום, גבינת קשקבל וגבינת חמד.
-
02.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב למסה יציבה אם יש צורך מוסיפים עוד 4 כפות קמח חומוס.
-
03.
יוצרים כדורים בגודל של כדור פלאפל ומטגנים בשמן עמוק.
-
04.
בצלחת הגשה מרכזית מסדרים חסה, פרוסות בצל סגול ועגבניות שרי.
-
05.
מערבבים יחד את חומרי רוטב הוויניגרט.
-
06.
יוצקים מעל את רוטב הוויניגרט ומסדרים מעל גבינת ברי, גבינת קממבר וכדורי פלאפל ברוקולי.
הכנת? כאן מדרגים