לחם קוטג' תנובה ושיבולת שועל - השף הלבן

לחם קוטג' תנובה ושיבולת שועל

לחם קוטג' פריך ורך מקוטג' תנובה ושיבולת שועל – ההתחלה לכל סנדוויץ' נפלא

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם קוטג' תנובה ושיבולת שועל
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל כיכר לחם גדולה – 20 פרוסות:

מצרכים:
  • 2 גביעי קוטג׳ 5% תנובה
  • 300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל דקה
  • 3 ביצים L
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח גס או רגיל
2/3 כוס תוספות (לא חובה אבל משדרג) - לבחירתכם:
  • גרעיני דלעת
  • גרעיני חמנייה
  • אגוזים קצוצים גס
  • פרוסות שקדים
  • פרג
  • שומשום
  • צ׳יה
  • זרעי פשתן 

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את כל המצרכים, כולל התוספות, עד שנוצר מעין בצק רך.

  • 02.

    בעזרת ידיים רטובות יוצרים כיכר, משתדלים להדק אותו היטב עם הידיים, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. ניתן לפזר מעל קצת מלח גס ושומשום. אפשר גם שום גבישי.

  • 03.

    אופים ב-175 מעלות במשך שעה במצב עליון תחתון סטטי (באמצע התנור).

  • 04.

    מוציאים לרשת צינון, מצננים ורק אז פורסים.

הכנת? כאן מדרגים
(21)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.