קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך - השף הלבן

קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

המרכיבים ל 10:

מצרכים:
  • 1 חבילת קנלוני
  • 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • 1 חבילה כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 5-6 שיני שום קצוצות
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 חבילה בזיליקום
  • 5 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
  • 1-2 כפות פירורי לחם
  • 200 גרם פטריות פורטובלו
  • 20 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
לציפוי הפריך:
  • 200 גרם פירורי לחם מופחתי נתרן
  • 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום מגוררות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • עלים מ 3-4 גבעולי טימין קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מתבלים את קוביות החציל בפלפל שחור, 3 שיני שום קצוצות וכף שמן זית. צולים בתנור עד שהחציל צלוי היטב.

  • 03.

    בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות הבסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן, מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית.

  • 04.

    מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.

  • 06.

    יוצקים מעט רוטב לכיסוי תחתית התבנית.

  • 07.

    ממלאים את גלילי הקנלוני במילוי ומסדרים בתבנית.

  • 08.

    מכסים את הגלילים ברוטב, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום ואופים במשך כחצי שעה.

  • 09.

    בינתיים, מכינים את ה"קראסט" – הציפוי: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל החומרים לציפוי עד קבלת פירורים.

  • 10.

    מוציאים את הקנלוני מהתנור, מסירים את הכיסוי ומצפים בפירורים.

  • 11.

    מחזירים לתנור למשך כ-10 דקות נוספות או עד שהפירורים מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 12.

    להגשה: יוצקים מעט מהרוטב לתחתית הצלחת ומעליו מניחים בזהירות את הקנלוני.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.