פשטידת ירקות מנצחת מ-5 מרכיבים | השף הלבן

פשטידת ירקות מנצחת מ-5 מרכיבים

רון יוחננוב עם מתכון לפשטידת גבינות פטה כבשים של פיראוס – מושלמת לטיול משפחתי

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת ירקות
צילום: רון יוחננוב

המרכיבים ל5-6 סועדים:

מצרכים:
  • 4 ירקות שאוהבים (זוקיני, גזר, קישואים, תפוחי אדמה), ניתן להמיר לכל סוג ירק שתרצו.
  • 3 ביצים
  • כוס קמח תופח. ניתן להכין עם כל סוג של קמח, ואפילו ללא גלוטן.
  • 3 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת פטה כבשים של פיראוס. ניתן להשתמש גם בקוטג' תנובה
  • 100 גרם פתיתי עמק - לא חובה
לעיטור:
  • עלי טימין טריים (לא חובה)
גודל תבנית: 20/30 מלבנית או תבנית 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מגרדים בפומפיה או חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה (אין צורך בסינון או סחיטה).

  • 03.

    מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח והשמן. מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים היטב.

  • 04.

    מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, מקשטים ומכניסים לתנור.

  • 05.

    אופים כ-60 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(48)