טופו לימוני עם עשבי תיבול
בת-שי מביאה לכם מתכון קל להכנה, טעים ומלא בחלבון עם טופו ALTERNATIVE שתוכלו גם להגיש על שולחן חג

המרכיבים ל 2-3 מנות:
- חבילת טופו ALTERNATIVE בטעם טבעי
- גרדת לימון מלימון שלם
- מיץ מלימון שלם
- שתי כפיות שמן זית
- 2 כפיות עשבי תיבול מיובשים לבחירתכם (במתכון הנ"ל נעשה שימוש בכפית בזיליקום וכפית אורגנו, כאשר ניתן להשתמש בפטרוזיליה או כוסברה מיובשת)
- כפית שום גבישי
- שן שום כתושה
- חצי כפית מלח
- פלפל שחור
- כף גדושה של קורנפלור
- יוגורט/יוגורט טבעוני/טחינה
- עשבי תיבול טריים (במתכון הנ"ל נעשה שימוש בשמיר)
- שמן זית
- גרדת לימון
- לימון לסחיטה מעל
הוראות הכנה:
-
01.
ננקז את הטופו מנוזלים, נייבש היטב בעזרת נייר סופג ונפרוס לצורה והגודל הרצויים. מומלץ למשולשים קטנים.
-
02.
נייבש שנית את הפרוסות ונספוג את הנוזלים הנותרים.
-
03.
בקערה נערבב שמן זית, מיץ לימון, גרדת לימון, עשבי תיבול, שום גבישי, שום, מלח ופלפל, נערבב היטב יחד עם חתיכות הטופו לכיסוי מלא ונשרה את הטופו במרינדה שיצרנו לפחות רבע שעה.
-
04.
לאחר מכן נוסיף את הקורנפלור ונערבב עד שכל הטופו מצופה.
-
05.
נפזר את הטופו באופן אחיד על מחבת חמה עם שמן זית, ונטגן עד להשחמה וקריספיות מכל כיוון.
-
06.
ניתן להגיש בתוספת טחינה/יוגורט/ יוגורט טבעוני בהתאם להעדפותיכם, זילוף שמן זית, גרדת לימון, קצת עשבי תיבול טריים וסקוויז מיץ לימון מעל. מומלץ לאכול חם.
-
07.
בתאבון!