תפו"א מוקרם
תפוח אדמה ובטטה מוקרמים בתנור – ארוחה מלאה וקלה להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 12-15 מנות:
- 2 שמנות לבישול השף הלבן
- 12-15 תפו"א
- 3 בטטה
- 1/2 כוס חלב
- 2 בצלים
- 1 חבילת פטריות טריות/שימורים
- גבינה צהובה-רצוי גם משולשת
- 2 שיני שום
- כף יין לבן
- בזיליקום
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- כף אבקת מרק פטריות
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים את התפוחי אדמה 20 דקות במים.
טיימר מופעל
-
02.
חותכים את התפוחי אדמה והבטטה לפרוסות ומתבלים בפלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט.
-
03.
פורסים על גבי התבנית
-
04.
מטגנים את 2 הבצלים עם שיני השום והפטריות ומוסיפים 2 מיכלי שמנת לבישול ו1/2 כוס חלב.
-
05.
מתבלים בפלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט, בזיליקום ומרק פטריות (אם אין אבקת מרק זה לא הכרחי) וכף יין לבן עד לרתיחה.
-
06.
לאחר הרתיחה שופכים את רוטב השמנת על פרוסות תפוחי האדמה.
-
07.
מכניסים לתנור עד שהתפוח אדמה נהיה זהוב (יותר משעה בתנור).
-
08.
מוסיפים את הגבינות.
הכנת? כאן מדרגים