תפו"א מוקרם
תפוח אדמה ובטטה מוקרמים בתנור – ארוחה מלאה וקלה להכנה
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל 12-15 מנות:
- 2 שמנות לבישול השף הלבן
- 12-15 תפו"א
- 3 בטטה
- 1/2 כוס חלב
- 2 בצלים
- 1 חבילת פטריות טריות/שימורים
- גבינה צהובה-רצוי גם משולשת
- 2 שיני שום
- כף יין לבן
- בזיליקום
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- כף אבקת מרק פטריות
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מרתיחים את התפוחי אדמה 20 דקות במים. טיימר מופעל
- 
								02.
								חותכים את התפוחי אדמה והבטטה לפרוסות ומתבלים בפלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט. 
- 
								03.
								פורסים על גבי התבנית 
- 
								04.
								מטגנים את 2 הבצלים עם שיני השום והפטריות ומוסיפים 2 מיכלי שמנת לבישול ו1/2 כוס חלב. 
- 
								05.
								מתבלים בפלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט, בזיליקום ומרק פטריות (אם אין אבקת מרק זה לא הכרחי) וכף יין לבן עד לרתיחה. 
- 
								06.
								לאחר הרתיחה שופכים את רוטב השמנת על פרוסות תפוחי האדמה. 
- 
								07.
								מכניסים לתנור עד שהתפוח אדמה נהיה זהוב (יותר משעה בתנור). 
- 
								08.
								מוסיפים את הגבינות. 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						 
									

