מתכון תפו"א בשמנת ופטריות | השף הלבן

תפו"א בשמנת ופטריות

תפוחי אדמה ברוטב שמנת עם פטריות, מנה מנצחת לארוחת הערב

מאת: אביב לביא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפו

המרכיבים ל 7 מנות:

  • 10 תפוחי אדמה חצי מבושלים קלופים ופרוסים לפרוסות של 2 סמ"מ.
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 1 בצל (חתוך לקוביות בינוניות)
  • מעט חמאה
  • 1 קופסת שימורי פטריות או פטריות טריות
  • חצי כפית שטוחה פלפל שחור
  • רבע כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • כפית שטוחה אבקת מרק
  • כף שטוחה מלח
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת של עמק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסדרים בתבנית  את תפוחי האדמה כך שיהיו בצורה עומדת אחד לצד השני.

  • 02.

    מטגנים את הבצל עם החמאה עד להזהבה יפה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים כ-5 דקות ולשים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    בתוך קערה גדולה שופכים את מיכל השמנת לבישול ואת התבלינים ומתקנים לפי הצורך. את כל התערובת שופכים על תפו"א, מעל שמים את הגבינה הצהובה ולבסוף את הפטריות המטוגנות בחמאה ובצל.

  • 04.

    מכניסים לתנור כחצי שעה חשוף ולאחר מכאן לעוד חצי שעה מכוסה. 

הכנת? כאן מדרגים
(106)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.