תפוח אדמה מוקרם עם פטריות - מתכון בטעם מעודן | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

מתכון מושלם לתפוח אדמה מוקרם עם פטריות בעל טעם מעודן שמכינים ב-20 דקות, מתאים כמנה ראשונה או ארוחת ערב קלילה

מאת: ריקי חדד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

המרכיבים ל 6:

  • כפית פלפל שחור
  • כפית אגוז מוסקט
  • גבינה צהובה פתיתי עמק
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים
  • חמאה של תנובה
  • שקית רוטב פטריות
  • קופסת פטריות שמפניון טריות פרוסות דק
  • 1/2 1 גביע שמנת לבישול
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה עד שמתרככות באופן חלקי.

  • 02.

    במקביל ממיסים בסיר חמאה, שופכים את הפטריות ומטגנים עם שקית רוטב הפטריות. מוסיפים את השמן ואת החלב. 3 מתבלים במלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כמה דקות.

  • 03.

    מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרובעת ושופכים את הרוטב. מפזרים מעל גבינה צהובה.

  • 04.

    אופים בתנור בחום של 200 מעלות בערך כ-40 דקות עד שרואים שהגבינה מתחילה להישרף.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(136)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.