תפוח אדמה מוקרם עם פטריות - מתכון בטעם מעודן | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

מתכון מושלם לתפוח אדמה מוקרם עם פטריות בעל טעם מעודן שמכינים ב-20 דקות, מתאים כמנה ראשונה או ארוחת ערב קלילה

מאת: ריקי חדד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

המרכיבים ל6:

  • כפית פלפל שחור
  • כפית אגוז מוסקט
  • גבינה צהובה פתיתי עמק
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים
  • חמאה של תנובה
  • שקית רוטב פטריות
  • קופסת פטריות שמפניון טריות פרוסות דק
  • 1/2 1 גביע שמנת לבישול
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה עד שמתרככות באופן חלקי.

  • 02.

    במקביל ממיסים בסיר חמאה, שופכים את הפטריות ומטגנים עם שקית רוטב הפטריות. מוסיפים את השמן ואת החלב. 3 מתבלים במלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כמה דקות.

  • 03.

    מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרובעת ושופכים את הרוטב. מפזרים מעל גבינה צהובה.

  • 04.

    אופים בתנור בחום של 200 מעלות בערך כ-40 דקות עד שרואים שהגבינה מתחילה להישרף.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(136)