תפוחי אדמה מוקרמים
המתכון הקלאסי והאהוב למניפות תפוחי אדמה מוקרמות שלא תאמינו כמה קל ופשוט להכין. רוטב השמנת עם תפוחי האדמה הוא שילוב מנצח שאי אפשר לטעות איתו

המרכיבים ל 5-7 מנות:
- 11-13 תפוחי אדמה, שטופים היטב ופרוסים דק במנדולינה או עם סכין
- 4 גבעולי בצל ירוק, שטופים היטב
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- כף חמאה רכה, לשימון התבנית
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- כף מלח
- כף פלפל לבן טחון
- כף עלי טימין טרי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור על 170 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה
-
02.
מבשלים בסיר את כל מרכיבי רוטב השמנת כ-10 דקות על אש נמוכה, עד להסמכה
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לתבנית המשומנת. מעמידים את הפרוסות (שלא ישכבו) ומעטרים עם גבעולי הבצל הירוק
-
04.
מוזגים את רוטב השמנת מעל פרוסות תפוחי האדמה באופן שווה, מכסים היטב בנייר אלומיניום ואופים כשעה ורבע.
-
05.
כעבור שעה ורבע, מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום, מפזרים פתיתי פרמזן ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם