תפוחי אדמה מוקרמים בתנור - מנה קלאסית קוצרת מחמאות! | השף הלבן

תפוחי אדמה מוקרמים בתנור

המנה האהובה משנות ה-80 כאן בשביל להישאר. מתכון קל ומהיר לתפוחי אדמה אפויים בתנור עם רוטב שמנת וגבינות. ההצלחה מובטחת!

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרוסות תפוחי אדמה מוקרמות בתנור
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 4:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 50 גרם חמאה "תנובה" מומסת
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
  • 1/4 כוס חלב טרי 3% "תנובה"
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט – לא חובה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל:
  • 1/4 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1/4 כוס פתיתי פרמזן / גאודה קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

        מרתיחים מים בסיר בינוני.

  • 02.

        מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים פרוסות דקות.

  • 03.

        מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר, 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

        בינתיים: מערבבים את שאר המרכיבים לתערובת אחידה.

  • 05.

        מחממים תנור ל – 190 מעלות בתוכנית טורבו.

  • 06.

        מסדרים את פרוסות תפוח האדמה בתבנית מתאימה לתנור.

  • 07.

        שופכים את תערובת השמנת מעל תפוחי האדמה בצורה אחידה.

  • 08.

        מפזרים את פתיתי המוצרלה ופתיתי הפרמזן או הגאודה.

  • 09.

        אופים כ 30-40 דקות או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.