מוסקה צמחונית - תפוחי אדמה, חצילים, גבינה ועגבניות | השף הלבן

מוסקה צמחונית – תפוחי אדמה, חצילים, גבינה ועגבניות (ללא גלוטן)

מאפה חם ומשביע שלצד סלט ירקות הוא ארוחה מלאה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מוסקה צמחונית - תפוחי אדמה, חצילים, גבינה ועגבניות (ללא גלוטן)
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, קלופים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
לתערובת הגבינות:
  • 1 גביע יוגורט תנובה
  • 1 גביע קוטג' 5% תנובה
  • 2 ביצים טרופות
  • 200 גרם חמד פיראוס, מגוררת או פתיתי בולגרית או פטה מפוררת
  • קורט אגוז מוסקט
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה
  • 2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 2 כפיות עלי תימין
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 עגבניות פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מסדרים את החצילים את תבנית מצופה נייר אפיה. בוזקים תימין, מלח, פלפל. מזלפים או מרססים שמן זית ואופים 25 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

    מסדרים את פרוסות העגבניה על תבנית מצופה נייר אפיה. בוזקים תימין, מלח, פלפל. מזלפים או מרססים שמן זית ואופים 25-30 דקות עד השחמת השוליים. מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מנמיכים את חום התנור ל 190 מעלות. בתבנית משומנת מסדרים בשכבות: פרוסות תפוח אדמה (מצופפים וממלאים חללים בחלקי פרוסה), עגבניות, חצילים, שוב עגבניות ומעל יוצקים ומורחים את תערובת הגבינות. אופים 30-40 דקות עד שמזהיב ומתייצב.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.