גרטן בטטה ותפו"א בשמנת
תוספת תפוחי אדמה נהדרת לכל ארוחה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 3 תפוחי אדמה
- 3 בטטות
- 2 כפות בזיליקום
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס מים
- כפית פלפל לבן
- מעט מלח
- מיכל שמנת מתוקה
- גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
אופו הכנה:
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים אותם לפרוסות דקות מאוד.
-
03.
מכניסים אותם לתבנית מלבנית גדולה (20X30)ומוסיפים את כל התבלינים פרט לשמנת ולגבינה.
-
04.
מערבבים הכל על מנת לכסות את כל המרכיבים עם הרוטב.
-
05.
מכניסים את התבנית לתנור למשך כ-30 דקות על חום 200 מעלות, ומערבבים מדי פעם.
טיימר מופעל
-
06.
לאחר 30 דקות מוסיפים את השמנת ומשאירים בתנור למשך עוד כחצי שעה. (במידה ולמעלה הושחם יותר מדי ימכסים את התבנית בנייר אלומיניום).
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים