מתכון גרטן בטטה ותפו"א בשמנת | השף הלבן

גרטן בטטה ותפו"א בשמנת

תוספת תפוחי אדמה נהדרת לכל ארוחה

מאת: שי גולדשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גרטן בטטה ותפו

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 בטטות
  • 2 כפות בזיליקום
  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס מים
  • כפית פלפל לבן
  • מעט מלח
  • מיכל שמנת מתוקה
  • גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופו הכנה:

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים אותם לפרוסות דקות מאוד.

  • 03.

    מכניסים אותם לתבנית מלבנית גדולה (20X30)ומוסיפים את כל התבלינים פרט לשמנת ולגבינה.

  • 04.

    מערבבים הכל על מנת לכסות את כל המרכיבים עם הרוטב.

  • 05.

    מכניסים את התבנית לתנור למשך כ-30 דקות על חום 200 מעלות, ומערבבים מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    לאחר 30 דקות מוסיפים את השמנת ומשאירים בתנור למשך עוד כחצי שעה. (במידה ולמעלה הושחם יותר מדי ימכסים את התבנית בנייר אלומיניום).

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(87)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.