גראטן כרוב סגול
הלהיט הקולינרי הגיע גם אלינו! קבלו את הגרסה שלנו לגראטן כרוב עם כרוב סגול ורוטב בשמל טעים ועשיר שמכינים עם שמנת
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 כרוב סגול גדול
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
- 5 עלי מרווה פרוסים דק
- 50 גרם חמאה
- 1 שן שום כתושה
- חצי כפית מלח
- 100 גרם קמח
- 1 מיכל (120 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- חצי ליטר חלב
- רבע כפית אגוז מוסקט
- 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל190 מעלות.
-
02.
פורסים את הכרוב לפרוסות בעובי
-
03.
5 ס"מ. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. משמנים בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ומרווה קצוצה. מכסים באלומיניום ומעבירים לתנור לחצי שעה.
-
04.
בינתיים מכינים את רוטב הבשמל: בסיר בינוני קטן ממיסים את החמאה יחד עם השום והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה. מוסיפים בבת אחת את השמנת והחלב ומערבבים נמרצות עם מטרפה. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה ותוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה, ולאחר מכן עוד כ2 דקות נוספות עד שמתקבל קרם חלק וסמיך, ללא הפסקת ערבוב. מורידים מהאש ומערבבים פנימה אגוז מוסקט.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את הכרוב מהתנור ויוצקים מעליו את הרוטב ומפזרים מעל הכל את הגבינה. מחזירים לתנור ללא כיסוי ל15-20 דקות עד שהבשמל מזהיב מעט. מגישים חם.
טיימר מופעל