מתכון גראטה תפוח-אדמה | השף הלבן

גראטה תפוח-אדמה

גראטה תפוח-אדמה

מאת: פלורנס קמיור
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטה תפוח-אדמה

המרכיבים ל 8 מנות:

  • תפוח אדמה
  • חלב
  • חמאה
  • גבינה צהובה מגורדת
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

     מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות.

  • 02.

     מניחים את פרוסות תפוחי-האדמה בתבנית עמוקה.

  • 03.

    מחממים 3 כוסות חלב ומיסים לתוך החלב חבילת חמאה, מוסיפים מלח ופלפל, בוחשים עד התחלת הרתיחה ושופכים את החלב והחמאה המוקרמים מעל תפוחי האדמה.

  • 04.

     מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת בנדיבות ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי עד שהחלק העליון הופך להיות "גראטה", שזה אפוי ושרוף מעט בתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(68)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.