מתכון גראטה תפוח-אדמה | השף הלבן

גראטה תפוח-אדמה

גראטה תפוח-אדמה

מאת: פלורנס קמיור
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטה תפוח-אדמה

המרכיבים ל8 מנות:

  • תפוח אדמה
  • חלב
  • חמאה
  • גבינה צהובה מגורדת
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

     מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות.

  • 02.

     מניחים את פרוסות תפוחי-האדמה בתבנית עמוקה.

  • 03.

    מחממים 3 כוסות חלב ומיסים לתוך החלב חבילת חמאה, מוסיפים מלח ופלפל, בוחשים עד התחלת הרתיחה ושופכים את החלב והחמאה המוקרמים מעל תפוחי האדמה.

  • 04.

     מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת בנדיבות ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי עד שהחלק העליון הופך להיות "גראטה", שזה אפוי ושרוף מעט בתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(68)