מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות– מתכון מהיר וקל
מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות– מתכון מהיר וקל
המרכיבים ל4-6:
- 2 חצילים גדולים וארוכים
- 1 שקית פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 2 עגבניות גדולות בקוטר החציל פרוסות לפרוסות דקות
- 1/2 כוס חלב "תנובה"
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כוס עלי בזיליקום שלמים
- תרסיס שמן זית
- 20 גרם חמאה תנובה
- 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמחובוחשים לעיסה.
-
02.
מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף אתהשמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
03.
מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאשומצננים.
-
04.
פורסים את החצילים לפרוסות עבות יחסית בעובי של
-
05.
5 ס"מ.
-
06.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומרססים תרסיס שמן.
-
07.
אופים כ- 25 דקות בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
בקערה מניחים רוטב בשמל, חצי כוס חלב, מלח, פלפל ושום גבישי.
-
09.
טורפים בעזרת מטרפה לרוטב חלק.
-
10.
על תבנית נפרדת מניחים פרוסת חציל עליה פתיתי פרמזן, פרוסת עגבנייה, 2 עלי בזיליקום ופרוסת חציל נוספת חוזרים על הפעולה עם עוד פרוסת חציל, סה"כ 3 פרוסות חציל בכל מגדל. מסיימים עם פרוסת חציל.
-
11.
מניחים על כל מגדל חצילים כף גדושה רוטב בשמל ומעל פתיתי פרמזן.
-
12.
אופים שוב, בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות ומגישים עם עלי בזיליקום טריים מעל .
טיימר מופעל