זיתים ירוקים או שחורים ביין
מנה מפנקת וגם בריאה מאוד
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל 10 מנות:
- 1 גרם זיתים כבושים (ראו מתכון בסיסי)
- 4 כוס יין אדום משובח, לא מתוק
- 1 פלפל חריף מיובש
- 1/2 ראש שום עם הקליפה, שטוף היטב
- 1 עלה דפנה
- 1/2 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מרתיחים סיר עם מים, לאחר שהמים רותחים, מכבים את האש ומעבירים אל הסיר את הזיתים הכבושים למשך כ-2-3 דקות. טיימר מופעל
- 
								02.
								מסננים את הזיתים, מכסים במים קרים ומניחים בצד להצטננות מלאה. 
- 
								03.
								לאחר שהזיתים מצטננים, מסננים את המים ומעבירים חצי מכמות הזיתים לצנצנת קטנה, מוסיפים את עלה הדפנה, השום, הפלפל החריף ואת שארית הזיתים ויוצקים את היין. 
- 
								04.
								אוטמים ומניחים במקום מוצל לשלושה ימים, עד שהזיתים מוכנים לאכילה. 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						 
									

