אגסים מקורמלים בעטיפת בצק עדין
אגסים מקורמלים בעטיפת בצק עדין

המרכיבים ל 4 מנות:
- קינמון
- סירופ מייפל
- 5 אגסים בשלים
- 6 כפות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 2 חלבונים
- 1 כפית אבקת סכר
- מים קרים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
בעזרת תפוחן מוציאים את לב האגס.
-
02.
מחממים במחבת את הסוכר עם המים תוך רתיחה קלה, עד לקבלת קרמל כהה מעט ודליל.
-
03.
פורסים את האגס לפרוסות ברוחב 1 ס"מ, מפזרים מעל כל פרוסת אגס מעט קינמון.
-
04.
מניחים בזהירות את פרוסות האגס במחבת ומטגנים בזהירות כדקה מכל צד.
-
05.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
-
06.
במקביל מכינים את הבלילה: מערבבים את הקמח עם הקורנפלור ואבקת הסוכר. טורפים כדקה את החלבונים ומערבבים היטב עם הקמח והקורנפלור, מוסיפים את המים כפית אחר כפית עד לקבלת סמיכות טובה.
-
07.
בעזרת 2 מזלגות מרימים פרוסת אגס מקורמלת ומניחים בבלילה, והופכים כך שפרוסת האגס תתכסה לגמרי בבלילה.
-
08.
מרימים בעזרת המזלגות את פרוסת האגס מהבלילה אל השמן החם ומטגנים לגוון חום.
-
09.
מגישים בליווי רוטב מייפל.