דלעת ערמונים במילוי תבשיל עדשים ותרד
מנה טבעונית נהדרת מלאת צבעים, טעמים ובריאות
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6-12:
- מלח, פלפל
- 2 כפות שמן זית
למילוי:
- 1 כף שמן זית
- 1 כרישה מוקפאת של סנפרוסט
- 3 שיני שום
- 200 גרם תרד מוקפא "סנפרוסט"
- 1 כוס עדשים "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים
- קורט אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
לרוטב:
- 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
- 1 כף מיץ לימון
- 2 שיני שום
- 3 כפות עשבי תיבול טריים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, בצל ירוק)
- מלח, פלפל
- 2 כפות מים
- 6 דלעת ערמונים חצויות, מרוקנות מגרעינים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית הנייר אפייה. חותכים בבסיס כל חצי דלעת כ 1/2 ס"מ כך שהדלעות יעמדו יציב ומניחים אותן בתבנית. ממליחים, מפלפלים ומזלפים מעט שמן זית. אופים כ 30-40 דקות עד שהדלעות רכות.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את הרוטב: שמים את מרכיביו במעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק.
-
03.
מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה 4-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים עדשים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
להגשה ממלאים את חצאי הדלעת ומזלפים רוטב.
הכנת? כאן מדרגים