קאונופידי קפמה - כרובית ברוטב עגבניות עם פתיתי בלגרית | השף הלבן

קאונופידי קפמה – כרובית ברוטב עגבניות עם פתיתי בולגרית

מנה חמה של כרובית ברוטב עגבניות עם פתיתי בולגרית. מומלץ לשדך לחם או חלה לספיגת הרוטב

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קאונופידי קפמה - כרובית ברוטב עגבניות עם פתיתי בולגרית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל2-4:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 5 עגבניות מגוררות על פומפיה גסה ללא הקליפה או 400 גרם עגבניות מקופסא, מרוסקות בבלנדר מוט
  • מקל קינמון באורך 5 ס"מ או 1/4 כפית קינמון
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1 ראש כרובית קטנה נקייה מפורקת לפרחים או 400 גרם כרובית סנפרוסט (אין צורך להפשיר)
להגשה:
  • 3-4 כפות פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    מחממים שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב ומטגנים את הבצל כ 3-4 דקות עד שהוא מתרכך והופך שקוף. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים עגבניות, קינמון, מלח, פלפל ורסק ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים מים, מכסים ומבשלים 15-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול (אם הרוטב חמצמץ מידי מוסיפים 1 כפית סוכר).

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מוסיפים את פרחי הכרובית, מערבבים, מכסים ומבשלים 10-15 דקות נוספות עד שהכרובית רכה אך לא מתפוררת. בוזקים פתיתי בולגרית ופטרוזיליה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)