קאונופידי קפמה – כרובית ברוטב עגבניות עם פתיתי בולגרית
מנה חמה של כרובית ברוטב עגבניות עם פתיתי בולגרית. מומלץ לשדך לחם או חלה לספיגת הרוטב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל2-4:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 5 עגבניות מגוררות על פומפיה גסה ללא הקליפה או 400 גרם עגבניות מקופסא, מרוסקות בבלנדר מוט
- מקל קינמון באורך 5 ס"מ או 1/4 כפית קינמון
- מלח, פלפל
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- 1 ראש כרובית קטנה נקייה מפורקת לפרחים או 400 גרם כרובית סנפרוסט (אין צורך להפשיר)
להגשה:
- 3-4 כפות פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
- פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
מחממים שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב ומטגנים את הבצל כ 3-4 דקות עד שהוא מתרכך והופך שקוף. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים עגבניות, קינמון, מלח, פלפל ורסק ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים מים, מכסים ומבשלים 15-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול (אם הרוטב חמצמץ מידי מוסיפים 1 כפית סוכר).
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את פרחי הכרובית, מערבבים, מכסים ומבשלים 10-15 דקות נוספות עד שהכרובית רכה אך לא מתפוררת. בוזקים פתיתי בולגרית ופטרוזיליה ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים