מתכון פילו חצילים וגבינת לבנה | השף הלבן

פילו חצילים וגבינת לבנה

פילו חצילים וגבינת לבנה, מנה שריחה למרחוק, לאוהבי המאפים המלוחים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פילו חצילים וגבינת לבנה

המרכיבים ל6:

  • 1 חציל
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי בצק פילו
  • מלח גס
  • 1 גביע (250 גר) לבנה
  • 50 גר’ חמאת מומסת
  • עלי זעתר טריים
החומרים לרוטב
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • מיץ מלימון אחד
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1/2 פלפל צילי קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את החציל לפרוסות בעובי של אצבע. מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס. צולים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות כ-10 דק, עד להזהבה.

  • 02.

    חותכים מעלי בצק הפילו 6 ריבועים, כל ריבוע בגודל של 8x8 ס"מ, מברישים בחמאה מומסת.

  • 03.

    מניחים כל 2 ריבועים אחד על השני ואופים בתנור כ- 200 מעלות לזמן קצר עד שהבצק מזהיב.

  • 04.

    מסדרים בצלחת עלה פילו, עליו פרוסת חציל מרוחה בלאבנה ועליה עלי זעתר טריים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, על מנת ליצור שלוש שכבות. מסיימים בחציל.

  • 05.

    מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון ויוצקים על מגדל החצילים.

הכנת? כאן מדרגים
(111)