פילו חצילים וגבינת לבנה
פילו חצילים וגבינת לבנה, מנה שריחה למרחוק, לאוהבי המאפים המלוחים.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6:
- 1 חציל
- 2 כפות שמן זית
- עלי בצק פילו
- מלח גס
- 1 גביע (250 גר) לבנה
- 50 גר’ חמאת מומסת
- עלי זעתר טריים
החומרים לרוטב
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- מיץ מלימון אחד
- 6 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- 1/2 פלפל צילי קצוץ
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את החציל לפרוסות בעובי של אצבע. מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס. צולים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות כ-10 דק, עד להזהבה.
-
02.
חותכים מעלי בצק הפילו 6 ריבועים, כל ריבוע בגודל של 8x8 ס"מ, מברישים בחמאה מומסת.
-
03.
מניחים כל 2 ריבועים אחד על השני ואופים בתנור כ- 200 מעלות לזמן קצר עד שהבצק מזהיב.
-
04.
מסדרים בצלחת עלה פילו, עליו פרוסת חציל מרוחה בלאבנה ועליה עלי זעתר טריים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, על מנת ליצור שלוש שכבות. מסיימים בחציל.
-
05.
מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון ויוצקים על מגדל החצילים.
הכנת? כאן מדרגים