ירקות צלויים בתנור
תוספת קלילה וטעימה שתלך עם כל מנה נהדר, במינימום השקעה
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1/2 בצל לבן
- 4 תפוחי אדמה קטנים
- 4 פטריות שמפיניון
- 2 פטריות פורטובלו
- 2 פטריות יער
- 2 קישואים בינוניים
- 1/2 פלפל אדום
- 1/2 פלפל צהוב
- 1/2 פלפל ירוק
- 1 כף גדושה שמיר קצוץ
- 5 כפות שמן זית
- 2 קורט צ'ילי גרוס יבש
- 3 קורט מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
-
02.
חותכים מעט גס את כל הירקות. מעבירים לכלי פיירקס ומתבלים ב-3 קורט מלח גס, שמיר, 2 קורט צ'ילי גרוס, 1/4 כוס מים ו-5 כפות שמן זית.
-
03.
מערבבים, מכסים וצולים בתנור 30-40 דקות עד לריכוך (לפי סוג התנור).
טיימר מופעל
-
04.
מסירים את המכסה, מערבבים בעדינות עם טרבד שטוח אשר בעזרתו מרימים את הירקות מהתחתית והופכים, ממשיכים לצלות ללא כיסוי עד לקבלת צבע שחום.
-
05.
מוציאים מן התנור ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים