חציל ופטריות מוקרמות בטחינה
תוספת או מנה לאורחת ערב קלה, טעימה וקלה להכנה
המרכיבים ל4 מנות:
- 3 חצילים בינוניים
- חצי סלסלת פטריות פורטובלו חתוכות ל-3
- חצי סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות ל-2
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות עלי טימין טרי קצוץ
- שמן זית
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- מלח לימון
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1/2 כוס צנובר קלוי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
02.
חוצים את החציל עם השורש לאורכו.
-
03.
חורצים פסים לעומק החציל לאורך ולרוחב כך שיוצרו מס ריבועים.
-
04.
מעבירים לכלי פיירקס לא גדול שהצד החתוך של החציל כלפי מעלה.
-
05.
מפזרים מעל כל חציל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי טימין ומעל יוצקים בנדיבות שמן זית.
-
06.
צולים בתנור (ללא כיסוי) ל-15 דקות עד לריכוך קל וקבלת צבע שחום, בשר החציל צריך להיות צלוי אך יציב.
טיימר מופעל
-
07.
את הפטריות מערבבים עם מלח, פלפל שחור גרוס וכף טימין ומפזרים מעל החציל.
-
08.
צולים בתנור עד לריכוך קל כ-10 דקות לערך.
טיימר מופעל
-
09.
בקערה טורפים 1/2 כוס טחינה עם 2/3 כוס מים,קורט מלח, קורט קטן של מלח לימון וחצי כפית שום כתוש.
-
10.
מעל הפטריות יוצקים מהטחינה בנדיבות ומעל מפזרים מהצנובר הקלוי.
-
11.
צולים בתנור למס דקות לקבלת צבע שחום.
-
12.
מגישים חם בליווי ג'בטה טריה.