מתכון חציל ופטריות מוקרמות בטחינה | השף הלבן

חציל ופטריות מוקרמות בטחינה

תוספת או מנה לאורחת ערב קלה, טעימה וקלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן
בינונית רמת מיומנות
חציל ופטריות מוקרמות בטחינה

המרכיבים ל4 מנות:

  • 3 חצילים בינוניים
  • חצי סלסלת פטריות פורטובלו חתוכות ל-3
  • חצי סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות ל-2
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות עלי טימין טרי קצוץ
  • שמן זית
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • מלח לימון
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כוס צנובר קלוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.

  • 02.

    חוצים את החציל עם השורש לאורכו.

  • 03.

    חורצים פסים לעומק החציל לאורך ולרוחב כך שיוצרו מס ריבועים.

  • 04.

    מעבירים לכלי פיירקס לא גדול שהצד החתוך של החציל כלפי מעלה.

  • 05.

    מפזרים מעל כל חציל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי טימין ומעל יוצקים בנדיבות שמן זית.

  • 06.

    צולים בתנור (ללא כיסוי) ל-15 דקות עד לריכוך קל וקבלת צבע שחום, בשר החציל צריך להיות צלוי אך יציב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    את הפטריות מערבבים עם מלח, פלפל שחור גרוס וכף טימין ומפזרים מעל החציל.

  • 08.

    צולים בתנור עד לריכוך קל כ-10 דקות לערך.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    בקערה טורפים 1/2 כוס טחינה עם 2/3 כוס מים,קורט מלח, קורט קטן של מלח לימון וחצי כפית שום כתוש.

  • 10.

    מעל הפטריות יוצקים מהטחינה בנדיבות ומעל מפזרים מהצנובר הקלוי.

  • 11.

    צולים בתנור למס דקות לקבלת צבע שחום.

  • 12.

    מגישים חם בליווי ג'בטה טריה.

הכנת? כאן מדרגים
(173)