מתכון חציל במילוי פטריות וכנען | השף הלבן

חציל במילוי פטריות וכנען

חציל במילוי פטריות וכנען

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חציל במילוי פטריות וכנען

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 חצילים בינוניים, שווים בגודלם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 סלסלת פטריות יער, קצוצות
  • 0.5 סלסלת שמפיניון קצוצות
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב בינוני, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום
  • 0.33 כוס יין אדום
  • פטרוזיליה
  • 1 כפית קורנפלור
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • פרורי לחם גסים
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים היטב את החצילים וחוצים לאורך בדיוק-כך שלשני החצאים יהיה חלק מהגבעול.

  • 02.

    בעזרת כף וסכין חדה מרוקנים את בשר החצילים כך שתשאר דופן של 1 ס"מ לחציל.

  • 03.

    מרחיקים את הגרעינים וקוצצים את בשר החציל הנותר באופן גס.

  • 04.

    מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-3-4 דקות. מוסיפים קורט פלפל לשחור גרוס, 2 קורט מלח גס, את הפטריות, הקישואים, קוביות החציל, הפלפלים הצהובים, 2 שיני שום קצוצות וצולים להשחמה קלה תוך ערבוב .

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים את היין אדום ומבשלים מעל חום בינוני כמה דקות, עד שיתאדו חלק מהנוזלים.

  • 06.

    מוסיפים חופן פטרוזיליה ומערבבים.

  • 07.

    מוסיפים כפית קורנפלור ומערבבים.

  • 08.

    מוסיפים 200 מ"ל שמנת מתוקה ואת גבינת הכנען.

  • 09.

    מחממים את גריל התנור

  • 10.

    מערבבים להסמכה קלה ומצננים מעט.

  • 11.

    מניחים את החצילים כמו סירה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחלקים את המילוי בין 4 הסירות במערום יציב.

  • 12.

    מעל כל חציל מפזרים כף פרורי לחם. מעל פרורי הלחם יוצקים כף שמן זית.

  • 13.

    מעבירים להשחמה במרכז תא התנור.

  • 14.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(60)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.