בויורדי - פרוסות בולגרית ועגבניות צלויות בתנור | השף הלבן

בויורדי – פרוסות בולגרית ועגבניות צלויות בתנור

גבינה מומסת היא אחד התענוגות הגדולים של היוונים והמנה הזו היא חגיגה של גבינה מותכת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בויורדי - פרוסות בולגרית ועגבניות צלויות בתנור
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • שמן זית
  • 2 עגבניות פרוסות
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1 מיכל פרוסות גבינה בולגרית 5% פיראוס
  • 1 כף עלי אורגנו טריים או 1 כפית אורגנו יבש
  • פלפל שחור
  • 1 כפית פלפל חריף פרוס דק (לא הכרחי)
  • 1 שן שום כתושה
גודל תבנית: קערה קטנה חסינת חום או תבנית קטנה 15*15

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית קטנה בשמן זית ומניחים בה לפי הסדר בשכבות שכבות עגבניה-בצל סגול-גבינה-עלי אורגנו-פלפל שחור ופלפל חריף וחוזר חלילה. לשכבה העליונה מוסיפים גם שום וזילוף שמן זית.

  • 02.

    מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 25 דקות עד שהירקות מתרככים והגבינה נמסה. נפטרים מהנוזלים שהצטברו ומגישים עם לחם לטבילה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)