כבדי עוף בריבת בצל
שילוב קלאסי – כבדי עוף ברוטב מתקתק של יין וריבת בצל. מגישים כמנה ראשונה על טוסט או על ריבוע של בצק עלים או כמנה עיקרית על פירה תפוחי אדמה או עם אורז.
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4:
- 500 גרם כבדי עוף מנוקים חצויים
- 2 כפות שמן
- מלח ופלפל
- ½ כוס (125 מ"ל) יין אדום
- 5 כפות ריבת בצל אוליביה
- 1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את כבדי העוף בשמן במחבת גדולה עד שהם משנים את צבעם. מתבלים במלח ובפלפל.
-
02.
מוסיפים יין וריבת בצל ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך והכבדים עשויים.
-
03.
בוחשים פנימה את מיץ הלימון ומתקנים את התיבול. מגישים חם סמוך ככל האפשר להכנה.
הכנת? כאן מדרגים