מתכון ריזוטו פטריות | השף הלבן

ריזוטו פטריות

ריזוטו טעים ומושלם לכל ארוחה ולחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ריזוטו פטריות

המרכיבים למנות 6:

  • 500 גרם אורז לריזוטו
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 3/4 כוס יין לבן יבש
  • 6-7 כוסות ציר טעם בקר או עוף על סף רתיחה
  • פלפל לבן טחון
לפטריות:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • כ-250 גרם פטריות מגוונות קצוצות דק (שמפיניון, ירדן, פורטבלו + שקית פיטריות פורציני מושרות 20 דקות בכוס מים רותחים)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת הפיטריות:

  • 02.

    מסננים את פטריות הפורטצ’יני ושומרים את המים לבישול האורז.

  • 03.

    ממיסים במחבת חמאה ומטגנים את בצלבלים והפטריות על אש בינונית תוך כדי עירבוב כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים עוד 2 דקות. אופן הכנת הריזוטו:

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים את הריזוטו ומערבבים על אש בינונית עד שהוא עטוף כולו בחמאה (כ-5 דקות).יוצקים את היין ומצמצמים תוך ערבוב עוד 4-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    יוצקים 1 כוס מן הציר ומערבבים כל הזמן עד שרוב הנוזל נספג וכך ממשיכים הלאה עם כל הנוזל – כמות קטנה כל פעם תוך ערבוב מתמיד במשך כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מוסיפים את תערובת הפטריות וטורפים נמרצות.ממליחים ומפלפלים. מגישים מיד.

  • 08.

    ניתן להוסיף חצי כוס פרמזן מגורדת ולהפוך את הריזוטו לארוחה שלמה.

הכנת? כאן מדרגים
(104)

קטגוריות