ריזוטו עגבניות מעושנות עם בולגרית | השף הלבן

ריזוטו עגבניות מעושנות עם גבינה בולגרית 16% במרקם מעודן

ריזוטו בריאותי יחסית, ללא חמאה או שמנת – וטעים בטירוף. ריזוטו אוכלים כשהוא טרי, מיד עם סיום הכנתו

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריזוטו עגבניות מעושנות עם גבינה בולגרית 16% במרקם מעודן
צילום: יעל גרטי

המרכיבים ל8:

  • אפשרות לעיטור: 10 גבעולי עירית טריה, שטופה וקצוצה דק
לעגבניות:
  • 1.2 ק"ג (17 יחידות) עגבניות מזן מגי, אדומות מאוד
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 6 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/2 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס גס
לריזוטו:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול/יבש קטן-בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 2 כוסות אורז לריזוטו (ארבוריו או אחר)
  • 1 כוס (250 מ"ל) יין לבן יבש
  • 1.75 ליטר (7 כוסות) מים רותחים (מינרליים או מסוננים)
  • 150 גרם גבינה בולגרית 16% שומן במרקם מעודן "פיראוס", חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 02.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 03.

          שוטפים עגבניות, חוצים ושמים בקערה. מוסיפים חומץ בלזמי, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך שעתיים עד חמש שעות.

  • 04.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 05.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 06.

          כעבור שעתיים מחממים ווק (שמצויד במכסה מתאים) ריק או מחבת רחבה (בעלת מכסה מתאים) ריקה על אש גבוהה במשך 5 דקות.   

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 08.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 09.

          כשהווק לוהט מוסיפים את העגבניות, כולל נוזלי המרינדה. מכסים מיד במכסה ומסירים מן האש. מניחים בצד למשך 20 דקות או יותר, מבלי להרים את המכסה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 11.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 12.

          מעבירים את העגבניות למשטח חיתוך ושומרים את נוזלי המרינדה בצד.

  • 13.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 14.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 15.

          קולפים עגבניות (הן מתקלפות בשלב זה בקלות) וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בצד.

  • 16.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 17.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 18.

          מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גבוהה ומטגנים בצל סגול במשך דקה. מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לטגן עוד 3 דקות, עד להזהבה בינונית-טובה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 19.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 20.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 21.

          מגבירים את עוצמת האש לגבוהה, מוסיפים כף שמן זית ואורז ומטגנים-מערבבים במשך דקה.

  • 22.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 23.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 24.

          מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים יין לבן ומערבבים עד לספיגתו בגרגירי האורז.

  • 25.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 26.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 27.

          יוצקים לסיר מצקת מים רותחים ומערבבים עד לספיגתם. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת תוך השגחה צמודה, עד שהגרגירים רכים דיים, אך לא רכים מדי (15-20 דקות סה"כ).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 28.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 29.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 30.

    לקראת סיום התהליך מוסיפים את נוזלי המרינדה ומערבבים עד לספיגתם בגרגירים.

  • 31.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 32.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 33.

    מוסיפים את העגבניות הקצוצות, 1/2 מכמות הגבינה הבולגרית, מלח (לפחות כפית שטוחה) ופלפל שחור גרוס גס. מערבבים וממשיכים לבשל מעט, עד לספיגת מרבית הנוזלים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מחלקים מנות לצלחות עמוקות, מעטרים כל מנה בקוביות גבינה ובעירית קצוצה ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

קטגוריות