מתכון ריזוטו לבן עם פטריות | השף הלבן

ריזוטו לבן עם פטריות

תוספת שתעשה לכם את הארוחה

מאת: השף אופיר וידבסקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריזוטו לבן עם פטריות

המרכיבים ל10 מנות:

לציר ירקות:
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 גזר קצוץ גס
  • 1 סלרי קצוץ גס
  • 3-4 כוסות מים
  • 3-4 עלי דפנה
  • 3-4 גרגרי פלפל אנגלי
לריזוטו:
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 300 גרם פטריות שמפיניון (אפשר גם פטריות יער) פרוסות
  • 300 גרם (כוס וחצי) אורז לריזוטו
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 38% מסדרת השף הלבן
  • 4 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ענף טימין לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: להכנת ציר הירקות, מבשלים את מרכיבי הציר בסיר (בצל, גזר, סלרי, מים, עלי דפנה ופלפל אנגלי) עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה, ומסננים.

  • 02.

    מחזירים את הציר המסונן לסיר ומשאירים על להבה נמוכה.

  • 03.

    להכנת הריזוטו: מחממים בסיר עם ידית (קלחת) את שמן הזית עם השום והבצל ומאדים למשך 2-3 דקות. מוסיפים את אורז הריזוטו ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים את הפטריות ומערבבים, עד שהפטריות מפרישות את כל הנוזלים.

  • 05.

    מוסיפים מהציר עד לכיסוי האורז ומערבבים ללא הרף.

  • 06.

    כשהריזוטו סופג את הנוזלים, מוסיפים עוד ציר, עד שהאורז רך, אך מעט נגיס (אל דנטה).

  • 07.

    מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת מבשלים עוד כשתי דקות, עד שהשמנת מסמיכה ונספגת בריזוטו.

  • 08.

    מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את פתיתי הפרמזן. מערבבים היטב.

  • 09.

    מקשטים בענף טימין ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(546)

קטגוריות