ריזוטו לבן עם פטריות
תוספת שתעשה לכם את הארוחה
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 בצל קצוץ גס
- 1 גזר קצוץ גס
- 1 סלרי קצוץ גס
- 3-4 כוסות מים
- 3-4 עלי דפנה
- 3-4 גרגרי פלפל אנגלי
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- 300 גרם פטריות שמפיניון (אפשר גם פטריות יער) פרוסות
- 300 גרם (כוס וחצי) אורז לריזוטו
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 38% מסדרת השף הלבן
- 4 כפות שמן זית
- 25 גרם חמאה
- 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- ענף טימין לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה: להכנת ציר הירקות, מבשלים את מרכיבי הציר בסיר (בצל, גזר, סלרי, מים, עלי דפנה ופלפל אנגלי) עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה, ומסננים.
-
02.
מחזירים את הציר המסונן לסיר ומשאירים על להבה נמוכה.
-
03.
להכנת הריזוטו: מחממים בסיר עם ידית (קלחת) את שמן הזית עם השום והבצל ומאדים למשך 2-3 דקות. מוסיפים את אורז הריזוטו ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומערבבים היטב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים, עד שהפטריות מפרישות את כל הנוזלים.
-
05.
מוסיפים מהציר עד לכיסוי האורז ומערבבים ללא הרף.
-
06.
כשהריזוטו סופג את הנוזלים, מוסיפים עוד ציר, עד שהאורז רך, אך מעט נגיס (אל דנטה).
-
07.
מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת מבשלים עוד כשתי דקות, עד שהשמנת מסמיכה ונספגת בריזוטו.
-
08.
מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את פתיתי הפרמזן. מערבבים היטב.
-
09.
מקשטים בענף טימין ומגישים.