אורז פלפלים ועגבניות ביוגורט עיזים
אחד מתבשילי האורז הטעימים ביותר. והוא גם נראה נהדר. אפשר להגדיל את הצבעוניות אם משתמשים בעגבניות שרי ובפלפלים בצבעים שונים.
המרכיבים ל4:
- 1 בצל סגול בינוני
- 3 כפות שמן זית
- 15 גרם חמאה
- 3 שיני שום כתושות (עדיף שום טרי)
- 1 כפית עלי קורנית (טימין) טרייה או ½ כפית קורנית מיובשת
- 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי שטוף ומסונן היטב
- 2 פלפלים כבושים בחומץ (קנויים או תוצרת בית), קצוצים לחתיכות של 2.5 ס"מ
- 12 עגבניות שרי בינוניות חצויות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- ½ כפית סוכר
- רבע לימון קטן עם הקליפה
- חופן עלי ריחן טריים קצוצים
- 2 גביעים (2x150 גרם) יוגורט עיזים "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
חוצים וקולפים את הבצל. חותכים כל חצי לשניים לאורכו ופורסים לרצועות דקות. מחממים את השמן ואת החמאה במחבת בעלת תחתית כבדה וציפוי מונע הידבקות, ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ואת הקורנית ומטגנים תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את האורז, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה־שתיים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים פלפלים ועגבניות, ומתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מערבבים וממשיכים לבשל 3-2 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט ומתחילות להפריש מיצים.
טיימר מופעל
-
02.
יוצקים למחבת ½2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים, מוסיפים את רבע הלימון ומביאים לרתיחה. מרתיחים במשך 5 דקות בערך, עד שהמים יורדים לגובה האורז כמעט. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך 20 דקות עד שהאורז מתרכך. מאווררים את האורז במזלג אחרי 10 דקות בישול.
טיימר מופעל
-
03.
מסירים מהאש, ומערבבים לתוך האורז את רוב כמות הריחן. מעבירים לכלי הגשה, יוצקים על האורז גביע אחד של יוגורט ומפזרים את שארית הריחן. מרוקנים את גביע היוגורט השני לקערית, ומגישים לצד האורז כדי שהסועדים יוכלו להוסיף ממנו למנתם.