שם המתכון גביניות פילו ושקדים
קלאסיקה ישראלית שחוזרת בגרסה קלה במיוחד: גביניות פריכות מבצק עלים מוכנות במילוי גבינת נפוליאון, גבינה לבנה וסוכר, מקבלות טוויסט מתוק עם שכבת סוכר מעל. זהובות, רכות מבפנים וקראנצ’יות מבחוץ – והכי כיף? הן מוכנות תוך דקות ועם אפס מאמץ. מושלמות ליד הקפה או לאירוח של הרגע האחרון.

המרכיבים ל 8 מנות:
- 1 גביע גבינה לבנה תנובה 5% ומעלה
- 1 גביע שמנת חמוצה ומעלה 15% תנובה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס סוכר
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס אוכמניות
- 300 גרם עלי פילו מופשרים מוכנים לשימוש
- שפריצר שמן זית/ חמאה מומסת להברשה
- ביצה טרופה
- 50 גרם שקדים פרוסים מולבנים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.
-
02.
מניחים דף פילו מורחים מעט שמן זית, מניחים עליו עוד דף ומורחים במעט שמן זית.
-
03.
מכווצ'צ'ים פינות נגדיות למרכז ואז מכווצ'צ'ים מהפינות הנגדיות, יוצרים במרכז שקע עם הידיים.
-
04.
מניחים את הפילו המכווצ'ץ על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
05.
מניחים בשקע כף וחצי מן המלית, נועצים 3 אוכמניות במלית.
-
06.
כך חוזרים על הפעולה ליצירת 8 מאפים.
-
07.
מברישים בביצה טרופה בדפנות ומפזרים שקדים פרוסים.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-20 דק' או עד שהמאפה זהוב והמלית התייצבה.
-
09.
מפדרים באבקת סוכר.