גביניות מבצק עלים במילוי גבינה מתוקה וקראנצ’ | השף הלבן

שם המתכון גביניות פילו ושקדים

קלאסיקה ישראלית שחוזרת בגרסה קלה במיוחד: גביניות פריכות מבצק עלים מוכנות במילוי גבינת נפוליאון, גבינה לבנה וסוכר, מקבלות טוויסט מתוק עם שכבת סוכר מעל. זהובות, רכות מבפנים וקראנצ’יות מבחוץ – והכי כיף? הן מוכנות תוך דקות ועם אפס מאמץ. מושלמות ליד הקפה או לאירוח של הרגע האחרון.

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שם המתכון גביניות פילו ושקדים

המרכיבים ל 8 מנות:

למלית:
  • 1 גביע גבינה לבנה תנובה 5% ומעלה
  • 1 גביע שמנת חמוצה ומעלה 15% תנובה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס אוכמניות
לבצק:
  • 300 גרם עלי פילו מופשרים מוכנים לשימוש
  • שפריצר שמן זית/ חמאה מומסת להברשה
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • 50 גרם שקדים פרוסים מולבנים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.

  • 02.

    מניחים דף פילו מורחים מעט שמן זית, מניחים עליו עוד דף ומורחים במעט שמן זית.

  • 03.

    מכווצ'צ'ים פינות נגדיות למרכז ואז מכווצ'צ'ים מהפינות הנגדיות, יוצרים במרכז שקע עם הידיים.

  • 04.

    מניחים את הפילו המכווצ'ץ על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.

  • 05.

    מניחים בשקע כף וחצי מן המלית, נועצים 3 אוכמניות במלית.

  • 06.

    כך חוזרים על הפעולה ליצירת 8 מאפים.

  • 07.

    מברישים בביצה טרופה בדפנות ומפזרים שקדים פרוסים.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-20 דק' או עד שהמאפה זהוב והמלית התייצבה.

  • 09.

    מפדרים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.