המרכיבים ל6 מנות:
- 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 3 בננות בינוניות
- 1 חבילת בצק פילו מופשר ומוכן לעבודה (כ- 1/2 ק"ג)
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 0.5 כף קורנפלור
- 2 כפות אבקת סוכר
- 3 כפות סוכר
- 50 גרם שוקולד צ’יפ או צימוקים
- 1 ביצה טרופה
- 1 כפית סוכר וניל או מקל וניל מפורר
- מיץ מ- 0.5 לימון או מיץ לימון סחוט מבקבוק
הוראות הכנה:
-
01.
משטחים את גליונות בצק הפילו, חותכים למלבנים בגודל של כ- 22X15 ס"מ ומכסים אותם במגבת לחה כדי למנוע יבוש של הבצק.
-
02.
פורסים את הבננות לעיגולים ומניחים בקערה. יוצקים עליהן מיץ לימון למניעת השחרה. מוסיפים את הקורנפלור, השוקולד צ’יפ, הוניל והסוכר. מערבבים בעדינות מבלי למעוך את הבננות.
-
03.
לוקחים 3-2 דפי פילו חתוכים אחד על גבי השני ומושחים אותם בחמאה המומסת.
-
04.
מניחים את מילוי הבננות לאורך הדף ומגלגלים לצורת גליל (לא להדק). את הקצוות מקפלים כלפי מטה. כדאי לדקור בקיסם את חלקו העליון של הגליל על מנת לאפשר לאוויר לצאת.
-
05.
מניחים בתבנית אפייה משומנת ומורחים בביצה.
-
06.
מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות ואופים עד קבלת צבע זהוב.
-
07.
מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד קבלת קצף אוורירי וקל.
-
08.
מוציאים את הבננות לכלי הגשה אישי ויוצקים מעל כמות נדיבה של קצף. אפשר לקשט בקינמון או בקקאו. הערה: במידה ורוצים להמתיק את המנה אפשר לפזר סוכר בין עלי בצק הפילו.