מתכון קינוח בננות בפילו | השף הלבן

קינוח בננות בפילו

בננה סרפרייז

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח בננות בפילו

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 מכל שמנת להקצפה  32% מסדרת השף הלבן
  • 3 בננות בינוניות
  • 1 חבילת בצק פילו מופשר ומוכן לעבודה (כ- 1/2 ק"ג)
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 0.5 כף קורנפלור
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות סוכר
  • 50 גרם שוקולד צ’יפ או צימוקים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כפית סוכר וניל או מקל וניל מפורר
  • מיץ מ- 0.5 לימון או מיץ לימון סחוט מבקבוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    משטחים את גליונות בצק הפילו, חותכים למלבנים בגודל של כ- 22X15 ס"מ ומכסים אותם במגבת לחה כדי למנוע יבוש של הבצק.

  • 02.

    פורסים את הבננות לעיגולים ומניחים בקערה. יוצקים עליהן מיץ לימון למניעת השחרה. מוסיפים את הקורנפלור, השוקולד צ’יפ, הוניל והסוכר. מערבבים בעדינות מבלי למעוך את הבננות.

  • 03.

    לוקחים 3-2 דפי פילו חתוכים אחד על גבי השני ומושחים אותם בחמאה המומסת.

  • 04.

    מניחים את מילוי הבננות לאורך הדף ומגלגלים לצורת גליל (לא להדק). את הקצוות מקפלים כלפי מטה. כדאי לדקור בקיסם את חלקו העליון של הגליל על מנת לאפשר לאוויר לצאת.

  • 05.

    מניחים בתבנית אפייה משומנת ומורחים בביצה.

  • 06.

    מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות ואופים עד קבלת צבע זהוב.

  • 07.

    מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד קבלת קצף אוורירי וקל.

  • 08.

    מוציאים את הבננות לכלי הגשה אישי ויוצקים מעל כמות נדיבה של קצף. אפשר לקשט בקינמון או בקקאו. הערה: במידה ורוצים להמתיק את המנה אפשר לפזר סוכר בין עלי בצק הפילו.

הכנת? כאן מדרגים
(57)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.