קינוחי כוסות – טפיוקה וניל וטפיוקה שוקולד
אותו קינוח בשני טעמים שונים שמכינים בקלות וכל המשפחה תאהב
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4:
- 1/3 כוס פניני טפיוקה
- 480 מ"ל (2 כוסות) מים
- 2 כפות סוכר
- 120 מ"ל (1/2 כוס) משקה סויה תנובה ALTERNATIVE
- 250 גרם (2 גביעים) מעדן סויה תנובה ALTERNATIVE בטעם וניל
- 250 גרם (2 גביעים) מעדן סויה תנובה ALTERNATIVE בטעם שוקולד
להגשה:
- 500 גרם תותים טריים, חתוכים לרבעים
הוראות הכנה:
-
01.
מביאים את המים והסוכר לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כ- 15 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה, והפנינים נעשות שקופות, עם נקודה לבנה במרכז.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לטפיוקה את משקה הסויה ומערבבים היטב עד שמתקבל פודינג אחיד. מניילנים ומקררים כ-15 דקות. הטפיוקה תתייצב בקירור.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים את הטפיוקה חצי-חצי ומעבירים לשתי קערות. מוסיפים לקערה הראשונה את מעדן הסויה בטעם וניל, ולקערה השנייה את מעדן הסויה בטעם שוקולד, ומערבבים היטב.
-
04.
מרכיבים את הקינוחים: מניחים בתחתית כלי הגשה 2-3 כפות תותים. יוצקים מעל שניים מכלי ההגשה את הטפיוקה בטעם ווניל ומעל שניים נוספים את הטפיוקה בטעם שוקולד. מקשטים בחצאי תותים ומגישים מיד, או מניילנים ושומרים במקרר.
הכנת? כאן מדרגים