קוביות שוקולד חלב | השף הלבן

קוביות שוקולד חלב

קוביות קטנות של עונג – בסיס פריך מקמח כוסמין ופתיתי שיבולת שועל ועליו קרם אפוי של שוקולד חלב וחלב מרוכז משומר.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוביות שוקולד חלב
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל35 יחידות:

  • 1 קופסה (400-370 גרם) חלב מרוכז ממותק (עדיף מותג שעשוי מחלב ומסוכר בלבד)
  • 250 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 50 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
  • 50 גרם חמאה מלוחה "תנובה" חתוכה לקוביות
  • ¼ כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • אבקת סוכר לעיטור (לא הכרחי)
לבצק:
  • ½1 כוסות (180 גרם) קמח כוסמין מלא
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס פתיתי שיבולת שועל עדינים (קוואקר דק)
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר או סוכר דמררה
  • 150 גרם חמאה מלוחה "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות מים קרים
גודל תבנית: תבנית 23x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    4pt 0cm

  • 02.

    4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:

  • 03.

    0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

  • 04.

    משמנים היטב תבנית מלבנית 23x30 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות בחום עליון־תחתון; 180 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 05.

    מתחילים בהכנת הבצק. במעבד מזון או במיקסר מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה, שיבולת שועל וסוכר. מוסיפים חמאה, ומעבדים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים ביצה ומים, ומעבדים רק עד שהפירורים נרטבים ומתאספים בגושים גדולים. משטחים את הבצק בתבנית בשכבה בעובי אחיד, דוקרים אותו במזלג לאורכו ולרוחבו, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 20 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית מהתנור. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    בזמן האפייה, מכינים את קרם השוקולד. מרוקנים את קופסת החלב המרוכז לסיר בינוני, מוסיפים שוקולד, חמאה ומלח, ומערבבים מעל להבה נמוכה עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הביצים. מערבבים לקרם חלק ואחיד.

  • 07.

    יוצקים את הקרם על הבסיס האפוי. מחזירים את התבנית לתנור, ואופים במשך 20-15 דקות, עד שפני הקרם יבשים והמרכז כמעט יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    חותכים את העוגה לריבועים קטנים (אפשר לעטר אותם במעט אבקת סוכר). מאחסנים בכלי סגור במקרר. מניחים לקוביות לחזור לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)