מיני קסטה סיציליאנה
גרסה ממוזערת של עוגת הגבינה הסיציליאנית – גבינת עיזים, פירות מסוכרים וציפוי מתוק. תוספת נפלאה לקינוחי החג ולכל מזנון קינוחים.
המרכיבים ל24:
- 1 גביע (240 גרם) גבינת עיזים למריחה 5% "פיראוס"
- 3 כפות (45 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- ⅓ כוס (65 גרם) סוכר
- 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
- ½1 כפות קמח
- קליפה מגוררת מחצי תפוז
- 1 כף מיץ לימון
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות פפאיה מסוכרת קצוצה לקוביות קטנטנות
- 2 כפות תותים מסוכרים קצוצים לקוביות קטנות
- 1 כף פיסטוקים קצוצים דק
- לציפוי:
- שארית הגביע של השמנת החמוצה
- 5 כפות אבקת סוכר
- 1 כף פפאיה מסוכרת קצוצה לקוביות קטנטנות
- 1 כף תותים מסוכרים קצוצים לקוביות קטנות
- 1 כף פיסטוקים קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות בתוכנית טורבו; 170 מעלות בחום עליון־תחתון). מרפדים תבנית מיני־מאפינס ב־24 עטרות נייר (מנז'טים) מס' ½.1 (אם אין תבנית מיני־מאפינס, אפשר להשתמש במנז'טים מוזהבים/מוכספים כפולים - אחד בתוך השני.)
-
02.
מערבלים יחד גבינת עיזים, שמנת, סוכר, סוכר וניל, קמח, קליפת תפוז מגוררת, מיץ לימון וביצה לתערובת חלקה. מערבבים פנימה בכף את הפירות המסוכרים ואת הפיסטוקים. מחלקים את התערובת בין המנז'טים - ממלאים עד למרחק 1 מ"מ מהשפה. אופים במרכז התנור במשך 12 דקות או עד שמרכז העוגות כמעט יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מנמיכים מעט את חום התנור.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים את השמנת החמוצה הנותרת עם אבקת הסוכר, ומזלפים עיגול בקוטר 2 ס"מ במרכז כל עוגה. זורים על השמנת פירות מסוכרים קצוצים ופיסטוקים. מחזירים את התבנית לתנור למשך 5-4 דקות. מצננים. מחלצים את העוגות מהשקעים ומעבירים למגש. מאחסנים במקרר בכלי מכוסה היטב.טיפ: אפשר לשנות את סוג הפירות, אבל חשוב לשמור על הצבעוניות. נסו תפוזונים סיניים מסוכרים ודובדבנים מסוכרים (הגרסה הסיציליאנית מכילה קליפות הדרים מסוכרות ודובדבנים מסוכרים לצד פירות אחרים).
טיימר מופעל