מיני קסטה סיציליאנה | השף הלבן

מיני קסטה סיציליאנה

גרסה ממוזערת של עוגת הגבינה הסיציליאנית – גבינת עיזים, פירות מסוכרים וציפוי מתוק. תוספת נפלאה לקינוחי החג ולכל מזנון קינוחים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני קסטה סיציליאנה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל24:

  • 1 גביע (240 גרם) גבינת עיזים למריחה 5% "פיראוס"
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • ½1 כפות קמח
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות פפאיה מסוכרת קצוצה לקוביות קטנטנות
  • 2 כפות תותים מסוכרים קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 כף פיסטוקים קצוצים דק
  • לציפוי:
  • שארית הגביע של השמנת החמוצה
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף פפאיה מסוכרת קצוצה לקוביות קטנטנות
  • 1 כף תותים מסוכרים קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 כף פיסטוקים קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות בתוכנית טורבו; 170 מעלות בחום עליון־תחתון). מרפדים תבנית מיני־מאפינס ב־24 עטרות נייר (מנז'טים) מס' ½.1 (אם אין תבנית מיני־מאפינס, אפשר להשתמש במנז'טים מוזהבים/מוכספים כפולים - אחד בתוך השני.)

  • 02.

    מערבלים יחד גבינת עיזים, שמנת, סוכר, סוכר וניל, קמח, קליפת תפוז מגוררת, מיץ לימון וביצה לתערובת חלקה. מערבבים פנימה בכף את הפירות המסוכרים ואת הפיסטוקים. מחלקים את התערובת בין המנז'טים - ממלאים עד למרחק 1 מ"מ מהשפה. אופים במרכז התנור במשך 12 דקות או עד שמרכז העוגות כמעט יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מנמיכים מעט את חום התנור.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    טורפים את השמנת החמוצה הנותרת עם אבקת הסוכר, ומזלפים עיגול בקוטר 2 ס"מ במרכז כל עוגה. זורים על השמנת פירות מסוכרים קצוצים ופיסטוקים. מחזירים את התבנית לתנור למשך 5-4 דקות. מצננים. מחלצים את העוגות מהשקעים ומעבירים למגש. מאחסנים במקרר בכלי מכוסה היטב.טיפ: אפשר לשנות את סוג הפירות, אבל חשוב לשמור על הצבעוניות. נסו תפוזונים סיניים מסוכרים ודובדבנים מסוכרים (הגרסה הסיציליאנית מכילה קליפות הדרים מסוכרות ודובדבנים מסוכרים לצד פירות אחרים).

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)