כדורי שוקולד
כדורי שוקולד שמתכתבים עם רולדה מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים

המרכיבים ל 30 כדורים:
- חבילת ביסקוויטים פתי-בר
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 1 שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 1/2 כוס קוקוס
הוראות הכנה:
-
01.
מרסקים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות אך לא דקות מדי.
-
02.
מרטיבים את פרורי הביסקוויטים בחלב ומערבבים היטב.
-
03.
ממיסים את השוקולד בסיר על גבי אש נמוכה ומורידים מהאש. מוסיפים את השמנת ואת אבקת הסוכר ומערבבים היטב.
-
04.
יוצקים את השוקולד על הביסקוויטים ומערבבים בעזרת כף עץ עד קבלת עיסה אחידה שצבעה שוקולד מלאה. מצננים מעט במקרר.
-
05.
מוציאים בעזרת כף כמות אחידה של עיסה ומעבדים בעזרת הידיים לכדורים יפים ואחידים.
-
06.
יוצקים את הקוקוס לצלחת עמוקה ומגלגלים בה את כדורי השוקולד. מניחים את הכדורים בכלי סגור ומניחים להצטנן במקרר למשך כשעתיים לפני אכילה. ניתן להכין מעיסת השוקולד והביסקוויטים גם רולדה במקום כדורים.
-
07.
מניחים את העיסה על נייר פרגמנט, עוטפים ומגלגלים לצורה של רולדה.
-
08.
סוגרים את הקצוות ומכניסים למקפיא למשך יום.
-
09.
מוציאים מהמקפיא, פורסים לפרוסות דקות ומגישים.
הידעת?
כדורי שוקולד (chokladbollar) כל כך פופולריים בשוודיה, עד שיש להם חג משלהם בכל שנה ב-11 במאי בשם Chokladbollens Dag או ״יום כדורי השוקולד״. על אף המועד המיוחד, שוודים (וכל העולם למעשה) נהנים להכין כדורי שוקולד בכל עת של השנה, בעיקר כי הם כל כך טעימים ומשביעים לאכילה.
אחד היתרונות הכי המזמינים של כדורי שוקולד, הוא שניתן לשדרג אותם עם מגוון ציפויים: סוכריות, קוקוס ושוקולד מומס, או כל ציפוי שתבחרו. אז למעשה, איך מכינים כדורי שוקולד מוצלחים?
קודם כל, עוקבים אחרי המתכון שהבאנו לכדורי השוקולד האהובים בגרסה קלה להכנה. ניתן לגלגל את הכדורים גם בסוכריות צבעוניות. מומלץ להכין את המתכון יחד עם הילדים ולהנות מפעילות משותפת כיפית במיוחד!