המרכיבים ל 5-10 מנות:
- 200 גרם גרעיני תירס יבשים
- ליטר שמנת מתוקה השף הלבן
- 250 גרם סוכר
- 5 חלמונים
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 400 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
- 50 גרם חמאה
- לנועזים:מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכה:
-
02.
מחממים סיר עמוק על להבה גבוהה,מניחים בסיר את גרעיני התירס עם 2 כפות שמן קנולה ומערבבים.
-
03.
סוגרים את הסיר עם מכסה,ונותנים לגרעינים להתפצפץ לפופקורן,מכבים את האש עד שלא שומעים יותר התפצפצויות מתוך הסיר.
-
04.
לתוך הסיר עם הפופקורן יוצקים את השמנת והסוכר ומרתיחים,מבשלים כ5 דקות,מכבים את האש ומניחים בצד ל-10 דקות לספיגת טעמים.
טיימר מופעל
-
05.
מסננים מהתוכן ומחזירים את השמנת בעלת טעם הפופקורן לסיר
-
06.
מחממים מעט את החלמונים, טורפים ומזלפים מעט מהשמנת החמה לחלמונים,
-
07.
טורפים ויוצרים השוואת טמפ'.
-
08.
מכניסים את החלמונים לסיר ובעזרת מטרפה טורפים היטב על להבה בינונית כ2 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מכבים את האש,מוסיפים מלח וחמאה ומעררבים.
-
10.
מקררים כשעתיים.לבנתיים מכינים רוטב טופי:
-
11.
מניחים את הסוכר במחבת על אש בינונית ונותנים לסוכר להיהפך לאט לקרמל,מערבבים בעדינות מידי פעם.
-
12.
לאחר שכל הסוכר נהפך לקרמל מוסיפים את השמנת לקרמל,מבשלים כ-10-15 דקות עד להסמכה.
טיימר מופעל
-
13.
מצננים כ-5 דקות ומוסיפים לבסוף את החמאה ומערבבים.
טיימר מופעל
-
14.
את תערובת הגלידה יוצקים למכונת גלידה, לכ-20 דקות עד לקבלת מרקם הרצוי,
טיימר מופעל
-
15.
תוך כדי שמכונת הגלידה עדיין עובדת מזלפים מרוטב הטופי לתוך הגלידה ליצירת ערוצי טופי בתוכה.
-
16.
מוסיפים רוטב טופי מעל.
-
17.
לנועזים יותר- בסוף הכנת הגלידה, לפזר מעט מלח גס או מלח שחור על הגלידה ולערבב.