המרכיבים ל80 מנות:
- 350 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות ליקר
- 3/4 כוס גדושה קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס שקדים טחונים
- סוכר
- אבקת סוכר
ציפוי
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
-
03.
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה.
טיימר מופעל
-
04.
מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס, מקפלים פנימה גם ליקר.
-
05.
מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
-
06.
מערבבים פנימה שקדים טחונים, מתקבלת בלילה נוזלית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
-
07.
מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ.
-
08.
מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר.
-
09.
מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר, מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
10.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות.
טיימר מופעל
-
11.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.
הכנת? כאן מדרגים