עוגיות שומשום וכל טוב
את העוגיות הפריכות והאווריריות האלה אי אפשר להפסיק לנשנש. הן פשוט נמסות בפה. יש בהן מכל טוב – שומשום, קוקוס, וחמאת בוטנים (100% טבעית תתאים כאן במיוחד).
המרכיבים ל100 עוגיות:
- 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 3 כפות חמאת בוטנים (רצוי 100% טבעית)
- ⅔ כוס (135 גרם) סוכר
- 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
- 1 ביצה גדולה
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- קורט נדיב של מלח
- ¾ כוס (60 גרם) קוקוס טחון
- ¼ כוס + 5 כפות גרגרי שומשום
- 2 כפות ערק (או אוזו או פרנו)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, חמאת בוטנים, סוכר וסוכר וניל לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים קוקוס, ¼ כוס שומשום וערק ומערבלים לבצק רך ואחיד.
-
02.
מהדקים את הבצק לגוש, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים עד שיתייצב.
-
03.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) בתכנית טורבו. מכינים 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה (כדאי לשמן את התבניות במעט חמאה, כדי להצמיד את הנייר למקומו).
-
04.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל־5 חלקים. מפזרים כף שומשום על קרש חיתוך גדול ומגלגלים עליו חלק אחד של הבצק לגליל באורך 20 ס"מ. מכינים עוד 4 גלילים באותה דרך. פורסים כל גליל ל־20 פרוסות שוות בעוביין ומגלגלים כל פרוסה לכדור. מסדרים את הכדורים בתבניות המוכנות - משאירים רווחים של
-
05.
5 ס"מ בין כדור לכדור. משטחים כל כדור בשתי לחיצות בשיני מזלג כדי ליצור דוגמת שתי־וערב.
-
06.
אופים את התבניות במדף השני ובמדף הרביעי במשך 7 דקות. מסובבים את התבניות 180 מעלות ומחליפים מקומות - תבנית תחתונה למעלה ועליונה למטה. אופים במשך 8-6 דקות נוספות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. הופכים את העוגיות בתבנית או מעבירים אותן לרשת לצינון מלא. מאחסנים בקופסאות אטומות.
טיימר מופעל