מתכון עוגיות שומשום וכל טוב | השף הלבן

עוגיות שומשום וכל טוב

את העוגיות הפריכות והאווריריות האלה אי אפשר להפסיק לנשנש. הן פשוט נמסות בפה. יש בהן מכל טוב – שומשום, קוקוס, וחמאת בוטנים (100% טבעית תתאים כאן במיוחד).

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
עוגיות שומשום וכל טוב
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל100 עוגיות:

  • 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות חמאת בוטנים (רצוי 100% טבעית)
  • ⅔ כוס (135 גרם) סוכר
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • קורט נדיב של מלח
  • ¾ כוס (60 גרם) קוקוס טחון
  • ¼ כוס + 5 כפות גרגרי שומשום
  • 2 כפות ערק (או אוזו או פרנו)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, חמאת בוטנים, סוכר וסוכר וניל לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים קוקוס, ¼ כוס שומשום וערק ומערבלים לבצק רך ואחיד.

  • 02.

    מהדקים את הבצק לגוש, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים עד שיתייצב.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) בתכנית טורבו. מכינים 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה (כדאי לשמן את התבניות במעט חמאה, כדי להצמיד את הנייר למקומו).

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל־5 חלקים. מפזרים כף שומשום על קרש חיתוך גדול ומגלגלים עליו חלק אחד של הבצק לגליל באורך 20 ס"מ. מכינים עוד 4 גלילים באותה דרך. פורסים כל גליל ל־20 פרוסות שוות בעוביין ומגלגלים כל פרוסה לכדור. מסדרים את הכדורים בתבניות המוכנות - משאירים רווחים של

  • 05.

    5 ס"מ בין כדור לכדור. משטחים כל כדור בשתי לחיצות בשיני מזלג כדי ליצור דוגמת שתי־וערב.

  • 06.

    אופים את התבניות במדף השני ובמדף הרביעי במשך 7 דקות. מסובבים את התבניות 180 מעלות ומחליפים מקומות - תבנית תחתונה למעלה ועליונה למטה. אופים במשך 8-6 דקות נוספות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. הופכים את העוגיות בתבנית או מעבירים אותן לרשת לצינון מלא. מאחסנים בקופסאות אטומות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)