עוגיות קנטוצ'יני שזופות
ה"שיזוף" מגיע מהסוכר החום, שגם נותן לעוגיות טעם שונה במקצת. העוגיות מכילות כמות גדולה של אגוזים מסוגים שונים – ואפילו בוטנים מסוכרים – ופירות מיובשים.
המרכיבים ל60 עוגיות:
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר חום מהודק (180 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף שמן (תירס או חמניות)
- 4 כוסות (500 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית זנגביל טחון
- ½ כפית אניס טחון
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר (רצוי טרי)
- ½ כפית מלח
- 75 גרם שקדים לא מולבנים
- 75 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם ממתק בוטנים (בוטנים בקרמל) קצוץ גס
- 50 גרם פיסטוקים
- 50 גרם צימוקים כהים גדולים
- 50 גרם חמוציות מסוכרות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה.
-
02.
בקערת הקצפה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 7-6 דקות לקציפה סמיכה מאוד ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן לקראת תום ההקצפה.
טיימר מופעל
-
03.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, זנגביל, אניס, מוסקט ומלח. מוסיפים את התערובת לביצים המוקצפות ומערבלים לבצק אחיד. מוסיפים את כל סוגי האגוזים והפירות ומערבבים כדי לפזר אותם בבצק.
-
04.
מחלקים את הבצק ל־4 חלקים. מרטיבים את כפות הידיים וצרים מכל חלק גליל באורך 20 ס"מ. מניחים את הגלילים בתבנית ומשטחים אותם מעט.
-
05.
אופים את גלילי הבצק במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים במשך שעה. פורסים את הגלילים לפרוסות אלכסוניות בעובי
טיימר מופעל
-
06.
5 ס"מ ומעמידים אותן בתבנית – משאירים רווחים קטנים בין פרוסה לפרוסה.
-
07.
מחממים את התנור לחום נמוך (140 מעלות). מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20 דקות. מכבים את התנור ונותנים לקנטוצ'יני להתייבש בתנור במשך 20-10 דקות נוספות (לפי דרגת הקשיות הרצויה - ככל שמשך הייבוש ארוך יותר העוגיות יהיו נוקשות יותר).
טיימר מופעל