עוגיות קנטוצ'יני שזופות | השף הלבן

עוגיות קנטוצ'יני שזופות

ה"שיזוף" מגיע מהסוכר החום, שגם נותן לעוגיות טעם שונה במקצת. העוגיות מכילות כמות גדולה של אגוזים מסוגים שונים – ואפילו בוטנים מסוכרים – ופירות מיובשים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות קנטוצ'יני שזופות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל60 עוגיות:

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר חום מהודק (180 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף שמן (תירס או חמניות)
  • 4 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית זנגביל טחון
  • ½ כפית אניס טחון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר (רצוי טרי)
  • ½ כפית מלח
  • 75 גרם שקדים לא מולבנים
  • 75 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם ממתק בוטנים (בוטנים בקרמל) קצוץ גס
  • 50 גרם פיסטוקים
  • 50 גרם צימוקים כהים גדולים
  • 50 גרם חמוציות מסוכרות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערת הקצפה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 7-6 דקות לקציפה סמיכה מאוד ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן לקראת תום ההקצפה.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

    מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, זנגביל, אניס, מוסקט ומלח. מוסיפים את התערובת לביצים המוקצפות ומערבלים לבצק אחיד. מוסיפים את כל סוגי האגוזים והפירות ומערבבים כדי לפזר אותם בבצק.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל־4 חלקים. מרטיבים את כפות הידיים וצרים מכל חלק גליל באורך 20 ס"מ. מניחים את הגלילים בתבנית ומשטחים אותם מעט.

  • 05.

    אופים את גלילי הבצק במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים במשך שעה. פורסים את הגלילים לפרוסות אלכסוניות בעובי

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    5 ס"מ ומעמידים אותן בתבנית – משאירים רווחים קטנים בין פרוסה לפרוסה.

  • 07.

    מחממים את התנור לחום נמוך (140 מעלות). מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20 דקות. מכבים את התנור ונותנים לקנטוצ'יני להתייבש בתנור במשך 20-10 דקות נוספות (לפי דרגת הקשיות הרצויה - ככל שמשך הייבוש ארוך יותר העוגיות יהיו נוקשות יותר).

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)