עוגיות קוקוס ותותים מסוכרים
עוגיות קוקוס ותותים מסוכריםאפשר למצוא פירות מיובשים ומסוכרים מהסוגים הפחות נדושים – תותים מיובשים מסוכרים הם אחת הדוגמאות. כשמשדכים אותם לקוביות קוקוס מתוקות, מתקבל צירוף מוצלח במיוחד בעוגיות קופסה שנראות פשוטות אך מלאות כל טוב
המרכיבים ל30 עוגיות:
- 100 גרם תותים מיובשים מסוכרים
- 100 גרם קוביות קוקוס מתוקות
- 2 כפות רום (לבן או חום)
- 80 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 2 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה (או 30 גרם נוספים של חמאה)
- ½ כוס (120 גרם) סוכר חום מהודק
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה טרופה
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט נדיב של מלח
- 1 כוס (80 גרם) קוקוס טחון
- כ־½ כוס קוקוס טחון נוסף לטבילת העוגיות
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהשריית התותים וקוביות הקוקוס (ההשריה מרככת אותם ומבטיחה שלא יתקשו במהלך האפייה) במשך שעה עד 3 שעות לפני הכנת העוגיות. שמים את התותים בקערה, ויוצקים עליהם רבע כוס מים רותחים (מהקומקום). משהים למשך שעה לפחות - מערבבים מדי פעם, כדי להבטיח ספיגה אחידה. שמים את קוביות הקוקוס בקערה שנייה, יוצקים עליהן את הרום ומערבבים. משהים למשך שעה לפחות - מערבבים מדי פעם, כדי שכל הקוביות יספגו מהרום. בתום ההשריה מוציאים את התותים מהנוזלים, וקוצצים אותם לקוביות של 7-5 מ"מ.
-
02.
בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, שמן קוקוס, סוכר חום ותמצית וניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצה ומערבלים לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים כוס קוקוס טחון, ומערבלים לבצק אחיד ויציב. מוסיפים את התותים הקצוצים ואת קוביות הקוקוס - יחד עם שאריות הרום - ומערבבים בכף עד לפיזור אחיד של קוביות הפרי.
-
03.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. זורים חצי כוס קוקוס טחון בצלחת שטוחה גדולה.
-
04.
מודדים (בכף מידה) כפות מהתערובת, ומניחים בצלחת הזרויה בקוקוס. מרימים כל חתיכת בצק, טובלים גם את צדה השני בקוקוס הטחון (לא צריך לצפות לגמרי, רק לטבול משני צדדים. זה מונע הידבקות לידיים במהלך הגלגול). מגלגלים לכדורים, ומסדרים אותם בתבניות. משאירים רווחים גדולים בין כדור לכדור. טובלים את הצד המשונן של פטיש שניצלים או שיני מזלג גדול בשאריות הקוקוס, ומשטחים כל כדור לחצי הגובה. אופים את העוגיות במשך 12 דקות, ומסובבים את התבנית כדי להבטיח אפייה אחידה (אם אופים 2 תבניות יחד בתכנית טורבו, גם מחליפים מקומות - עליונה למטה ותחתונה למעלה). אופים במשך 8-6 דקות נוספות, עד שהעוגיות מקבלות גוון שחום בהיר. מכבים את התנור, ומשהים את העוגיות 15 דקות בתנור הכבוי. מוציאים ומצננים לגמרי לפני שמעבירים את העוגיות לקופסה.
טיימר מופעל