עוגיות דבש, בוטנים ושקדים | השף הלבן

עוגיות דבש, בוטנים ושקדים

עוגיות דבש טעימות, שנשמרות בקופסה שבועיים־שלושה לפחות. בדיוק מה שאתם צריכים במזווה בתקופת החגים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות דבש, בוטנים ושקדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל60 עוגיות:

  • 150 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפות (45 מ"ל) דבש
  • 1 ביצה טרופה
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ⅓1 כוסות (165 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 3 כפות סובין שיבולת שועל
  • 75 גרם בוטנים מטוגנים מלוחים קצוצים דק
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • כ־¾ כוס פתיתי קוואקר דק לציפוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, אבקת סוכר ודבש לתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב. מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבלים שוב.

  • 02.

    מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים סובין ומערבלים לבצק אחיד. מוסיפים את הבוטנים הקצוצים ומערבבים היטב.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל־2 חלקים שווים. מפזרים חצי מכמות השקדים הטחונים וכמות נדיבה של פתיתי קוואקר על לוח חיתוך גדול, ומגלגלים כל חלק של הבצק לגליל בקוטר

  • 04.

    5 ס"מ (אם הבצק רך מדי לגלגול, מכניסים אותו למקרר לחצי שעה או יותר, עד שיתקשה מספיק). עוטפים את הגלילים בניילון דביק ומקפיאים במשך שעתיים לפחות. 

  • 05.

    מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון, 160 מעלות בתוכנית טורבו, שבה אפשר לאפות את שתי התבניות יחד). מרפדים את התבניות בנייר אפייה. מוציאים את הגלילים הקפואים מהמקפיא, ופורסים אותם לפרוסות בעובי 6-5 מ"מ. משכיבים את הפרוסות בתבניות - משאירים רווחים גדולים ביניהן.

  • 06.

    אופים במשך 16-14 דקות, או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב. מסובבים את התבניות 180 מעלות אחרי 8 דקות אפייה. אם אופים את שתי התבניות יחד, גם מחליפים מקומות. בתום האפייה העוגות עדיין רכות - הן מתקשות במהלך הצינון. מצננים לגמרי, ומאחסנים בקופסה אטומה. טעמן של העוגיות משתפר אחרי יום מנוחה בקופסה.

    טיימר מופעל
    00:14:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)