עוגת שמרים גבינה וקינמון
עוגת שמרים מיוחדת בטעם קינמון עדין עם מלית קצת שונה מן הרגיל – מורחים את עלה הבצק בשכבה דקה של גבינת שמנת וחמאה ועליה זורים את תערובת הסוכר והקינמון.
המרכיבים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
- 3־¼3 (410-375 גרם) כוסות קמח
- 2 שקיקים (2x10) גרם סוכר וניל
- 2 כפות (25 גרם) סוכר
- 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
- 50 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
- 2 ביצים גדולות
- ½ כוס (125 מ"ל) מים
- ½ כפית מלח
- מעט חמאה נוספת לשימון הקערה
- 1 גביע (220 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי 25% שומן
- 30 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
- 1 כף קמח
- 1 ביצה טרופה
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 2 שקיקים סוכר וניל
- 2 כפיות קינמון טחון
- 4 כפות סילאן מעורבבות ב־2 כפות מים חמים
הוראות הכנה:
-
01.
לשים את כל מצרכי הבצק יחד במיקסר במשך 10 דקות לבצק רך אך לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה, הופכים אותו בקערה פעם אחת, מכסים בניילון ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה גבוהה וזורים סוכר על תחתיתה ועל דופנותיה - מקפידים שהסוכר יצפה את כל פנים התבנית כולל דופנות הארובה. הופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח וחובטים בו כדי להוציא חלק מהאוויר. מרדדים את הבצק לעלה שמידותיו 50x35 ס"מ.
-
03.
מערבלים יחד גבינה, חמאה וכף קמח עם שלושה־רבעים מכמות הביצה הטרופה (את השארית שומרים לזיגוג). בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר, סוכר וניל וקינמון. מורחים את תערובת הגבינה בשכבה דקה על כל שטח העלה וזורים עליה את סוכר הקינמון. מקפלים שליש אחד של העלה על השליש האמצעי ומכסים בשליש השלישי כדי לקבל מלבן שמידותיו 17 על 35 ס"מ. משטחים את המלבן בזהירות בידיים לריבוע של 35x35 ס"מ. חותכים את הריבוע ל־4 רצועות. מפתלים כל 2 רצועות זו סביב זו ומניחים אותן בתבנית (כל זוג רצועות תופס חצי מהיקף התבנית). מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את פני העוגה בשארית הביצה הטרופה. אופים במשך 30 דקות עד שהעוגה תפוחה ושחומה. מוציאים את העוגה מהתנור, מברישים את פניה בתערובת הסילאן ומחזירים אותה לתנור ל־5 דקות. מצננים בתבנית. הופכים ומעבירים למגש.
טיימר מופעל